MónTerrassa
[VÍDEO] Sergi Belbel i la cultura com aliment de l’ànima
  • CA

En l’últim sopar de la temporada del programa El Sopar de TV3, quatre professionals de diferents àmbits de la cultura van reflexionar sobre què suposa per a ells treballar en aquest món. Tots afirmen que la cultura pot entretenir, formar i crear esperit crític. Per tant, ens ajuda a ser més lliures i a ser millors.

Els protagonistes van ser:

Ramon Gener va entrar al món de l’òpera de la mà de Victòria dels Àngels però va abandonar els escenaris quan es va adonar que no arribaria a ser el número 1. Dedica la seva vida a transmetre els seus coneixements musicals a través de programes de televisió i de conferències internacionals. Creu que la cultura és divertida.

Sergi Belbel és un dels grans dramaturgs de l’escena catalana. Fa més de trenta anys que escriu i dirigeix teatre a Catalunya, però les seves obres s’han representat arreu del món. Diu que crear i interpretar neix de la voluntat de ser un altre, de mirar-te al mirall i no conformar-te a ser qui ets. Per a ell, la cultura és l’aliment de l’ànima.

Ester Pujol és l’editora que tots els escriptors voldrien tenir sempre a prop. Els que la coneixen diuen que és una gran descobridora de talents literaris i que sap com ajudar els autors a treure el millor d’ells mateixos. Fa la seva feina amb passió i creu que la cultura serveix per viure altres vides.

Leticia Dolera és actriu i acaba de dirigir el seu primer llargmetratge, que també ha escrit i interpretat. Era una bona estudiant que semblava destinada a convertir-se en bioquímica fins que va acceptar que el que més li agradava era actuar. Creu que la cultura ajuda a coneixe’s millor un mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa