MónTerrassa
Viatge ‘De Leonardo a la impressió 3D’ al mNACTEC de Terrassa
  • CA

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) oferirà aquest dissabte, 1 d’abril, la conferència La materialització dels somnis: de Leonardo a la impressió 3D, a càrrec d’Antoni Hernández-Fernández, físic, lingüista i doctor en ciència cognitiva i llenguatge per la Universitat de Barcelona. Actualment és professor a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa i a la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’humanisme de Leonardo da Vinci és conseqüència de no haver perdut mai les ganes de materialitzar els seus somnis d’infantesa: creuar rius, volar, ser invencible a la guerra i contra els elements. La conferència proposa fer un salt des dels somnis de Leonardo fins a la realitat tecnològica actual de la impressió 3D, on ja no només podem imprimir allò que dissenyem sinó que ens encaminem cap al (post)transhumanisme d’imprimir-nos a nosaltres mateixos.

L’activitat es farà a les 11 hores al mNACTEC i forma part del cicle de conferències divulgatives al voltant de l’exposició Leonardo da Vinci: El geni i els invents, organitzat pel mNACTEC i la Societat Catalana de Tecnologia amb la voluntat de mostrar la transversalitat de l’obra del geni renaixentista i el seu llegat encara vigent en la ciència i la tecnologia actuals. Les matemàtiques, la criptografia, l’urbanisme i l’aeronàutica són algunes de les àrees de coneixement en les quals va destacar Leonardo da Vinci i que la programació aborda des d’una perspectiva divulgativa i amena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa