MónTerrassa
Vella, Verds i Minyons, junts per resoldre la cessió dels drets d’imatge
  • CA

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa han demanat formalment una reunió amb la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) per resoldre la cessió dels drets d’imatge. Rosats i Verds van convidar els egarencs a una trobada de les tres grans colles aquest dimecres a la tarda per analitzar el debat en què es troba immers el món casteller. El president dels Minyons, Jordi Juanico, ha explicat a l’ACN que es troben en un punt equidistant entre les colles discordants i la proposta de la CCCC: “Coincidim en moltes coses amb Verds i Vella però també amb els plantejaments que fa la Coordinadora, i per això hem de buscar punts d’acord”. Valls i Vilafranca es mantenen inamovibles amb les seves condicions per signar la cessió de drets d’imatge, mentre Minyons no ha detallat públicament quina és la seva proposta.

Amb la diada de Sant Joan de Valls a la cantonada –dia en què arrenca la temporada de transmissions televisives-, el debat sobre la cessió dels drets d’imatge de les colles a la Coordinadora ha sumat un nou actor. Els Minyons de Terrassa s’han reunit amb Vella i Vilafranca, en una trobada proposada per aquestes dues últimes colles. “Ens hem volgut trobar per mesurar si podem tenir plantejaments similars”, ha explicat a l’ACN la vicepresidenta de la Vella, Lurdes Quintero.

Tant Valls com Vilafranca aplaudeixen que Minyons s’hagi reunit amb ells i ho interpreten com un gest cap al seu posicionament, destacant la rellevància de la unió de les tres millors colles del panorama casteller. Amb tot, els de la camisa malva asseguren que coincideixen en “moltes coses” amb les dues colles discordants però també amb la Coordinadora. El president dels egarencs, Jordi Juanico, nega que la colla jugui ara un paper de mediador però sí que fa una crida a “trobar una solució que convingui a tothom, per a què el món casteller no pateixi aquest mal amb la crisi creada pel debat sobre els drets d’imatge”.

De la reunió entre Vella, Verds i Minyons no n’ha sortit cap proposta unitària per plantejar a la Coordinadora de Colles Castelleres, i totes tres entitats han assegurat que l’objectiu de trobar-se amb el president de la CCCC durant els propers dies no és plantejar cap ‘ultimàtum’, sinó “obrir un diàleg i intentar construir a partir de seure en una taula i parlar obertament”, explica Juanico.

El president dels Minyons ha declinat exposar públicament quins són els punts que voldria modificar de la proposta de cessió de drets feta per la Coordinadora fins que no se celebri la reunió, que esperen que sigui la setmana vinent. Per la seva part, Rosats i Verds han reiterat que les contrapropostes que setmanes enrere van enviar a la CCCC segueixen en peu. Els de Valls s’oposen a cedir els drets de propietat intel•lectual i volen cedir només els drets d’imatge per a les diades on ells actuïn i que siguin retransmeses –i no per a tota la temporada tradicional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa