MónTerrassa
Una obra desconeguda de Subirachs, en una fàbrica de Terrassa
  • CA
Obra de Subirachs a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Terrassa gaudeix d’una joria artística desconeguda per a la gran majoria de la població.

Es tracta d’una escultura que va signar fa més o menys vint anys el polifacètic Josep Maria Subirachs i Sitjar (12 de març de 1927- 7 d’abril de 2014) , escultor, pintor, gravador, escenògraf i crític d’art. Sorprèn el lloc on es pot trobar aquesta obra, la zona de recepció d’una nau industrial -avui amb oficines de lloguer- a la part sud del carrer de Colom, a tocar de Parc Vallès. El propietari pensa que no cal donar més pistes sobre la seva ubicació.

!--akiadsense-->

La peça atrau. Subirachs la va fer al seu estudi i després es va traslladar en un camió i es va pujar a les oficines amb una gran grua. El preu de l’obra avui és inbcalculable. Fa vint anys es va poder fer per l’amistat de l’artista amb membres de la família propietària. El tema triat va der Sant Jordi. El cavaller apareix dalt del cavall i amb la seva llança per matar el drac.

La pedra natural és potser el material de construcció més antic que es coneix, utilitzat des de l’era prehistòrica tant com element constructiu com a decoratiu, i té unes propietats de duresa i resistència extraordinàries. Josep Maria Subirachs va treballar el marbre travertí, portat expressament des d’Itàlia, un material que li agradava especialment per a ls seves creacions.

És una roca sedimentària calcària de tipus químic, formada per calcita, aragonita i limonita, molt habitual a l’antiga Roma des del I mil·lenni aC. El terra de la recepció també és del mateix element, el que perrmet una simbiosi perfecta amb l’obra.

!--akiadsense-->

Subirachs va ser un dels escultors contemporanis catalans amb més prestigi internacional, com es pot veure als seus múltiples guardons i reconeixements rebuts, així com en la presència de la seva obra en nombrosos museus i llocs públics de ciutats de tot el món.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa