MónTerrassa
Una cloenda del Premi Ciutat de Terrassa, a l’alçada
  • CA

Diumenge 30 de maig es va cloure la XLVII edició del Premi Ciutat de Terrassa que ens ha permès gaudir de vuit obres magnífiques durant les darreres setmanes demostrant que, amb l’esforç i la implicació de moltes i moltes persones que estimen el teatre, la cultura no s’atura, per complicades que siguin les circumstàncies marcades per la Covid-19. En aquest sentit, cal felicitar el Casal de Sant Pere i a les companyies PAM Teatre i Qollunaka Grup de Teatre, residents al Casal, per la seva empenta a l’hora de programar una nova edició brillant d’uns dels premis de teatre amateur més antics i amb més prestigi de Catalunya.

La cloenda del concurs va estar a l’alçada de l’ocasió amb la interpretació de la comèdia de situacions «La cançó de les mentides», d’Alfonso Paso, a càrrec de la companyia Paranys de Sant Joan de Vilatorrada. Onze actors i actrius en escena (Albert Giralt, Marta Jodar, Montse Mas, Carles Gutiérrez, Dolors Garzón, Laia Giralt, Lídia Mallofré, Jaume Carné, Ramir Lanau, Josep Maria Augé i Jordi Mira) donen vida, sota la direcció de Pep Maria Martínez, a una obra coral ben construïda, amb el ritme esbojarrat d’un vodevil clàssic que fa que el públic present rigui de valent.

Companyia Paranys de Sant Joan de Vilatorrada, al Premi Ciutat de Terrassa de teatre | Ramon Navarro

Es tracta d’una obra on les mentides i els embolics són els protagonistes i que ja fa força anys, des de l’abril de 2017, que el Grup Paranys, nascut formalment l’any 2004, va representant amb molt d’èxit per mostres i concursos d’arreu de Catalunya. L’argument és senzill i dona pas a situacions hilarants que se succeeixen a un ritme frenètic. La Júlia creu que té una vida monòtona i això la porta a inventar situacions i mentides que desesperen el seu marit: lladres, un robatori, corredisses i entrebancs faran que, entre veritats i mentides, la nostra protagonista se les hagi d’empescar totes per intentar salvar la nit de Nadal.

Bones interpretacions en conjunt, destacant la de Carles Gutiérrez, en el paper de Llorenç, l’amic del matrimoni, sota una direcció eficient de Pep Maria Martínez i amb una escenografia efectiva sempre al servei dels embolics que se’ns presenten.

Companyia Paranys de Sant Joan de Vilatorrada, al Premi Ciutat de Terrassa de teatre | Ramon Navarro

Arriba el final del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre però el teló no s’abaixa a la Sala Crespi. La propera cita serà els dies 5, 6, 12, 13 i 19 de juny amb l’acabat d’estrenar cicle «Celebrem la cultura!» que ens permetrà veure «Les cançons de la Rosita», a càrrec de Qollunaka Grup de Teatre i el grup d’havaneres Sa Parranda, un tastet del que serà el nou espectacle del grup, el musical d’havaneres «La Taverna de la Rosita», que s’estrenarà a l’octubre a la Crespi; a Lídia Pujol, una de les veus més singulars de l’escena catalana, en concert; la comèdia musical «Mongetes» del Cor Jove de Sentmenat; el multipremiat musical «Bruna» de la companyia GATU d’Ullastrell; i el recital de poesia i rumba «Rumbesia». Novament, doncs, cal felicitar el Casal de Sant Pere, aquest cop amb la col·laboració de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Terrassa, per apostar per la cultura amb majúscules. Que mai no s’abaixi el teló!

Companyia Paranys de Sant Joan de Vilatorrada, al Premi Ciutat de Terrassa de teatre | Ramon Navarro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa