MónTerrassa
Un pregó alternatiu a l’oficial de Terrassa
  • CA
Promoció del pregó alternatiu | La Xemeneia

!--akiadsense-->

Aquest any, per Festa Major, Terrassa tornarà a comptar amb un pregó alternatiu. La Xemeneia organitza aquesta activitat, que es portarà a terme a les 7 de la tarda, a la plaça de La Torre del Palau, una hora abans de l’inici del pregó oficial.

“Hem volgut fer un pregó alternatiu a l’oficial, sense intenció de contraprogramar l’acte protocolari de l’inici de la Festa Major. Per això ens anticipem i aprofitem per convidar a tothom a anar primer al “nostre” de protocol alternatiu i després continuar la gresca amb l’inici de festa oficial al Raval de Montserrat”.

La Xemeneia afirma que vol donar protagonisme i visibilitat a “aquells que volen fer arribar la seva veu i les seves idees, més enllà del pregó seriòs i institucional”. El pregoner no és membre de La Xemeneia, però sí que ha estat triat “per tenir un clar sentiment de pertinença a la nostra ciutat i unes inquietuds culturals molt fortes. No volem avançar el nom per mantenir el misteri i el seu anonimat fins el moment. El què si que us podem avançar és que ell mateix ens ha comunicat que farà un pregó desenfadat, amb sentit de l’humor, crític políticament i institucionalment”.

Pel què fa a la imatge triada per promocionar el pregó alternatiu, es tracta d’una versió del cartell oficial, com a homenatge del mateix. La decisió de col·locar l’àliga i el regidor de cultura rau en la representativitat i importància que han adquirit ambdòs, darrerament, dins de la cultura popular tradicional de la nostra ciutat, ja sigui per bé, o per mal, explica La Xemeneia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa