Fotograma de la pel·lícula Un monstruo viene a verme | FilmBayona

!--akiadsense-->

La pel·lícula Un monstruo viene a verme, de Juan Antonio Bayona, lidera les nominacions a la 31a edició dels Premis Goya amb 12 categories, seguida per El hombre de las mil caras, d’Alberto Rodríguez, que aspira a 11 guardons, i per Tarde para la ira, de Raúl Arévalo, que també competirà en 11 categories.

Entre altres categories, la cinta de Bayona aspira al Goya a Millor pel·lícula, millor director, Millor actriu de repartiment, Millor guió adaptat, Millor muntatge i Millor adreça de fotografia. Protagonitzada per Sigourney Weaver, Felicity Jones, Lewis MacDougall i Liam Neeson (qui posa la veu al monstre), la pel·lícula es va rodar a les instal·lacions del Parc Audiovisual de Terrassa durant 9 mesos. Es tracta d’un drama fantàstic que combina efectes especials amb la tècnica de ‘performance capture’, la mateixa empleada per Steven Spielberg per donar vida a Tintín o per Peter Jackson en la trilogia d’El senyor dels anells. Segons Bayona, “la pel·lícula no és un conte… és un drama intens que busca la llum”.

Per la seva banda, El hombre de las mil caras aspira al premi a Millor pel·lícula, Millor director, Millor actor protagonista i Millor actor revelació. Així mateix, Tarde para la ira competirà pel Goya a Millor Pel·lícula, Millor adreça novella, Millor actor protagonista i Millor vestuari, entre unes altres. 1898, Los últimos de Filipinas és la tercera pel·lícula més nominada, amb 9 candidatures, seguida per Julieta (7), Que Déu ens perdoni (6), La reina de España (5) i Kiki. El amor se hace (5).

La cerimònia de lliurament tindrà lloc en el Madrid Marriott Auditorium Hotel de la capital i prèviament, el 12 de gener, se celebrarà la tradicional festa de nominats. En aquesta edició s’han presentat un total 155 pel·lícules, de les quals 90 són de ficció, 62 són documentals i 3 d’animació. També concorren 16 cintes iberoamericanes, 58 llargmetratges europeus i 33 curtmetratges.

Nou comentari

Comparteix