MónTerrassa
Un espectacle gratuït de dansa vertical presenta la Temporada BBVA
Igor Yebra | CCC

!--akiadsense-->

Un espectacle de dansa vertical a la nova seu de BBVA Catalunya presenta la segona part de la 33a Temporada BBVA de Dansa del Centre Cultural Terrassa

Eva Yerbabuena (22 d’octubre), Igor Yebra i el Ballet Nacional de Sofia (19 de novembre) i una gala d’Estrelles del Royal Ballet (17 de desembre) són els tres grans espectacles que es podran veure aquesta tardor i que completen una temporada que ha portat a més de 2.300 espectadors la primavera passada.

Aquest dissabte a les nou de la nit, la companyia de dansa vertical Delrevés presenta la tardor de la 33a Temporada BBVA de Dansa en un espectacle a la façana de la nova seu de BBVA Catalunya (pl.Ricard Camí, Terrassa).

Els tres ballarins utilitzen les possibilitats que ofereix el pla vertical per interpretar el seu últim treball. Eduardo Torres, ballarí de la companyia explica que es tracta d’una coreografia amb un disseny de llums i música pròpia que combina la dansa clàssica i la dansa contemporània.

Els vianants i veïns i veïnes de la Rambla d’Ègara quedaran sorpresos amb aquesta insòlita actuació en un dels edificis més singulars del paisatge urbà terrassenc. Un espectacle nocturn que anirà acompanyat d’un disseny de llums que de ben segur que deixarà bocabadat a l’espectador.

33a Temporada BBVA de Dansa · Tardor

La segona part de la 33a Temporada BBVA de Dansa comptarà amb una actuació que tindrà lloc un dissabte al mes a les vuit del vespre a l’auditori del Centre Cultural Terrassa. La primera cita dels amants de la dansa tindrà lloc el 22 d’octubre amb una de les figures del flamenc més internacional, Eva Yerbabuena.

El 19 de novembre ens visitarà per primera vegada una important figura mundialment reconeguda, Igor Yebra, artista convidat del Ballet Nacional de Sofia, és el ballarí protagonista de Zorba, el grec, una peça clàssica que es podrà veure per primera vegada a l’equipament terrassenc. Ballarins principals de la Royal Ballet seran els encarregats de concloure la temporada el 3 de desembre en una gala única a Catalunya; entre aquestes grans estrelles de la dansa destaquen l’artista madrilenya Laura Morera, recentment reconeguda amb el Premi Nacional de Dansa del Regne Unit (2016), Sarah Lamb, Medalla de Plata en el Concurs Internacional de Ballet de Jackson Mississippi (2002) i Steven McRae.

En el marc d’aquesta temporada hi hauran també activitats complementàries com una mostra gratuïta de dansa espanyola i flamenc per part dels alumnes de l’Institut del Teatre que tindrà lloc la mateixa tarda abans de l’actuació de Yerbabuena i classes magistrals de dansa per alumens de dansa a càrrec d’una primera figura del Ballet Nacinoal de Sofia (19 de novembre). La 33a Temporada BBVA de Dansa ofereix també un espectacle familiar que s’ha convertit en una cita ineludible per als més petits, El Trencanous (14 de gener).

La interpretació d’aquest conte clàssic nadalenc per part del Centre de Dansa de Catalunya que esgota les entrades cada any. La primera part de la temporada es va iniciar el passat mes de febrer amb el Ballet de Biarritz seguit de la Compañía Nacional de Danza, el Ballet Estatal de Geòrgia que va homenatjar a Fokin al mes d’abril i es va cloure amb un majestuós programa contemporani del Ballet de de Marsella el passat mes de maig.

Comparteix