MónTerrassa
Últims compassos del 40è Festival Jazz Terrassa
  • CA

Finalment, el Festival ha pogut recuperar la proposta a trio de Lew Tabackin prevista pel mes de març de l’any passat en la gira del 80 aniversari del músic nord-americà. Nascut a Filadèlfia el 1940, forma part de l’elit de grans instrumentistes de la seva generació. Compositor, arranjador, director d’orquestra, saxofonista i flautista, Tabackin ha estat descrit com un dels pocs músics de Jazz capaç de desenvolupar dues personalitats musicals radicalment diferents pel què fa als seus dos instruments.

Tabackin fa 13 anys que no visita Terrassa. Ha passat per la ciutat en dues ocasions: durant la Temporada Estable de 2004 amb el seu trio habitual i com solista de la desapareguda Big Band Jazz Terrassa, l’hivern de 2007. En canvi els seus acompanyants, el contrabaixista belga Philippe Aerts i pel bateria d’origen argelí Mourad Benhammou serà la primera vegada que trepitjaran l’escenari de la Nova Jazz Cava. Serà aquest dissabte a les 21h.

El llegendari Billy Cobham al Teatre Principal

Una altre dels protagonistes estel·lars d’aquesta edició 2021 és Billy Cobham, considerat un mestre absolut del seu instrument. El mític baterista d’orígen panameny es guanya el prestigi internacional, entre altres projectes, quan pren part l’any 1970 a la Mahavishnu Orquestra al costat de John McLaughlin. La seva revolucionària tècnica l’ha convertit en model per a molts instrumentistes. La bateria de Cobham disposa d’un doble bombo que toca a una velocitat vertiginosa.

Pràcticament dues dècades després del seu pas per Terrassa, el 2002 amb The Art of 3 al costat de Kenny Barron i Ron Carter, el podrem gaudir en format quartet amb els músics europeus Jean Marie Ecay a la guitarra, Christophe Cravero al teclat i violí, i Fifi Chayeb al baix elèctric. El darrer projecte de Cobham, Tierra del Fuego (Creative Multimedia Concepts Inc, 2020), manté l’evolució artística de Cobham intacta. Actuarà al Teatre Principal aquest divendres a les 21h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa