MónTerrassa
La UAB rectifica i permet a un professor impartir les classes d’un màster en català

El pedagog, educador social i mestre Jordi Juanico i Sabaté, ha fet púbic a través del seu compte de Twitter que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha rectificat i ara sí que permetrà impartir les classes d’un màster en català. El terrassenc, un dels membres històrics de la colla castellera Minyons de Terrassa, va decidir abandonar el curs perquè l’obligaven a fer-lo només en castellà i posaven tot tipus de pegues a utilitzar la llengua pròpia del país. La denúncia de Juanico es va fer viral a les xarxes, i és que apareixia poc després que el català es troba en franc retrocés arreu, al carrer, a les institucions i als centres educatius.

El que va ser president de l’entitat malva ha obert un nou fil a Twitter on explica les novetats i com va reaccionar la universitat.

“El que ha passat des de dijous passat no crec sincerament que sigui obre meva, sinó de l’empenta que vosaltres heu donat perquè una senzilla piulada, producte de la tristesa provocada per uns fets desafortunats, hagi arribat tant lluny. Dissabte, des de l’organització del màster em van escriure per explicar-me que canviaven d’opinió, que entenien el seu error i que podia fer les classes en català i oferir als alumnes el material també en català, El mateix dissabte, des de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, es van posar en contacte amb mi per proposar-me una reunió amb ells i la UAB, per buscar solucions, explicar-me la situació. Ahir dilluns va tenir lloc la trobada, a la seu de la Conselleria. Hi érem Xavier Quintillà, director general d’impacte territorial, Màrius Martínez, vicerector de la UAB i responsable de polítiques internacionals i jo mateix. En la reunió em van expressar que les instruccions que s’havien donat sobre el màster en qüestió eren del tot inapropiades. Van explicar-me la política lingüística que volen implementar a la UAB sobre el català, la voluntat de fer més ressò de la facilitat que ofereixen a estudiants estrangeres d’aprendre gratuïtament el català. També van reconèixer errors i també el mal a la imatge de la Universitat que situacions com la creada els ocasiona Jo els vaig escoltar amb atenció, puntualitzant que el que rep es la nostra llengua.”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a novembre 10, 2021 | 12:42
    fat boy novembre 10, 2021 | 12:42
    Quins caps rodaran?. Perque aixo no pot quedar aixi.
  2. Icona del comentari de: Sembla mentida a novembre 10, 2021 | 18:19
    Sembla mentida novembre 10, 2021 | 18:19
    Que qui hauria de vetllar per la cultura i la llengua, posi pals a les rodes de la llengua del pais ( i per tant a la cultura). Destitució del responsable màxim, es la millor solució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa