MónTerrassa
Tres punts d’autopréstec i una nova bústia de retorn a la Biblioteca Central de Terrassa

El dimarts 23 de juliol van començar els treballs per incorporar la tecnologia per radiofreqüència o RFID a la Biblioteca Central de Terrassa. Es tracta d’un nou sistema que permet transmetre dades sense fils, a través d’ones de ràdio, i que substitueix les tecnologies de codis de barres permetent l’automatització de la gestió del préstec i el control de seguretat. Amb aquest objectiu, es col·locaran tres punts d’autopréstec al vestíbul de la biblioteca, així com una nova bústia per retornar documents totalment automatitzada i amb capacitat per esborrar els préstecs un cop retornats els documents, magnetitzar-los i classificar-los per sales per facilitar així la seva col·locació un cop retornats.

El nou sistema es completarà amb la instal·lació d’un nou arc de seguretat per radiofreqüència que substituirà l’actual sistema magnètic. Està previst que aquest nou sistema entri en funcionament en dues fases: A partir del proper dia 5 d’agost, els usuaris i usuàries de la BCT ja podran utilitzar els punts d’autopréstec instal·lats al vestíbul de la biblioteca.

En una segona fase, a finals del mes de setembre, entrarà en funcionament la nova bústia de retorn. Fins llavors la gestió de la devolució dels documents es continuarà fent de forma manual al mostrador del vestíbul o bé retornant-los a la bústia antiga, mentre no entri en funcionament l’automatitzada. La implementació d’aquest nou sistema per radiofreqüència facilita als usuaris i usuàries de la biblioteca l’autogestió del préstec i el retorn dels documents sense necessitat de fer cues ni passar pel taulell de préstecs.

Per fer ús del nou sistema només caldrà portar el carnet de la biblioteca, en format clàssic de tarja impresa o bé a través de l’aplicació del mòbil, per tal que l’aparell pugui fer la lectura del codi de barres. Amb aquest nou sistema de radiofreqüència es podran realitzar préstecs, renovacions, retornar documents o consultar l’estat del nostre carnet de forma totalment autònoma.

Aquest canvi de sistema de préstec ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació i a l’aposta d’inversió de l’Ajuntament de Terrassa, amb els serveis de Cultura i Patrimoni al capdavant del projecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa