MónTerrassa
Torna la Riuada d’Entitats al Districte 4 amb activitats de cultura popular
  • CA

Torna la Riuada d’entitats del Districte 4 “Encultura’t” amb activitats, tallers i actuacions de castellers, diables, batucades, exhibicions de foc, el dissabte 9 de juliol. Els Castellers de Terrassa, So-m Maurina, el Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell, i els Diables de La Maurina organitzen aquesta segona edició del certamen per promoure la cultura popular, enriquir, i “crear sinergies” entre els barris del districte. Les entitats han realitzar aquesta tarda una roda de premsa al Casal Cívic de La Maurina on donat a conéixer totes les activitats que es duran a terme en el marc d’aquesta jornada.

Enguany s’ha volgut posar èmfasi en que es tracta d’una activitat cultural, per això s’ha decidit posar-li de sobrenom “Encultura’t”. “Som quatre grups culturals i cadascú té la seva essència, però junts enriquim el districte en cultura, tant per fer-ne gaudir com perquè nosaltres en gaudim del públic”, exposa Ivet Baldó, del grup de foc de Ca N’Aurell.

Quatre talles al matí i actes a la tarda

El dia començarà amb quatre tallers simultanis a quatre diferents espais del districte d’11h a 12h del migdia. A la plaça de l’Assemblea de Catalunya (La Maurina) hi haurà els Castellers de Terrassa; a la plaça Salvador Dalí (La Cogullada), el grup de batucada So-m Maurina; a la plaça del Roc Blanc (al Roc Blanc), el Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell; i a la plaça de la Pau (Can Palet de Vista Alegre), els Diables de La Maurina.

Aquests tallers s’incorporen com a novetat respecte l’any passat. Es tracten de tallers oberts a tota la ciutadania, i des de l’organització animen a tothom a participar-hi. De cara una propera edició, la idea és traslladar aquests tallers a altres barris que enguany no s’han pogut incorporar al programa. 

A la tarda, els actes es concentraran a la plaça del Tint (Ca n’Aurell). Les activitats arrencaran a les 19:00h amb un actuació dels Castellers de Terrassa. Posteriorment, a les 19:45h, hi haurà una batucada amb So-m Maurina, i en acabar, a les 20:30h un concert de Sons Blaus. Per finalitzar, el Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell i Diables de La Maurina oferiran un espectacle de foc a les 21:45h.

Una activitat de reclam del Districte 4

A la llarga, desitgen que aquesta sigui la festa del districte: “Volem que sigui l’activitat de reclam del Districte 4, que crei futur, que faci districte i ciutat”. “L’objectiu és donar-nos a conéixer i crear sinergies entre els barris del districte”, ha exposat Mònica Rodríguez, del grup de foc de La Maurina. A més, exposen que enguany agafen la ben entesa de la Festa Major de Terrassa, aprofitant “que la gent de moltes ganes de festa, i creiem que és una bona data per tirar-ho endavant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa