MónTerrassa
Torna el cicle ‘Jazz a la fresca’ a Terrassa amb 7 noves propostes

Torna el cicle “Jazz a la fresca” a Terrassa amb set noves propostes. El pati exterior de la Nova Jazz Cava es posa de gala per una nova edició que reunirà debuts internacionals que es combinen amb presentacions de nous projectes. Des de l’entitat subratllen que “la riquesa i la varietat estilística del cicle fan que la programació tingui un especial atractiu”. Podeu comprar les entrades per als concerts clicant aquí.

La prèvia del cicle d’estiu s’emmarca dins de la Festa Major de Terrassa amb un concert de swing ballable dels Barcelona Swing Flamingos, un septet procedent de la mítica Locomotora Negra que té molt clar el què cal fer per tal els amants del swing gaudeixen i convertir la Nova Jazz Cava en un club de ball.

L’estrena el 8 de juliol corre a càrrec dels Old Cats Swing Band, un elenc d’experimentats i brillants intèrprets de jazz de tall clàssic, tres d’ells Josep Ma. Farràs, Pau Casares i Adrià Font amb la distinció del Premi Jazzterrasman.

Un debut i una llegenda

Quico Pi de la Serra és un dels representants històrics de la Nova Cançó i posteriorment de la cançó d’autor i del blues. Amb 79 anys i acompanyat pel magnífic harmònicista Joan Pau Cumellas, presenta un recull de cançons antològiques amb un to irònic, combatiu i reivindicatiu, acumulades al llarg de la seva extensa trajectòria. Un altre dels noms imprescindibles del programa és el d’Edu Tancredi, exponent del jazz llatí actual. Format a Boston, el pianista i compositor uruguaià fusiona amb el Septeto Latin Jazz els ritmes llatins d’influències brasileres i afrocubanes amb harmonies modernes de jazz i espais reservats a la improvisació.

El debut a Terrassa de la cantant nord-americana Sharón Clark es preveu imperdible. Reconeguda a nivell internacional, dotada d’una veu poderosa i una tècnica extraordinària, Clark veu de la gran tradició del jazz vocal i s’acompanya per l’ocasió de Fredrik Carlsquist al saxo tenor i clarinet, Mattias Nilsson al piano, també en el seu debut a la ciutat, Ignasi González al contrabaix i Jo Krause a la bateria.

De califòrnia a Terrassa

Sens dubte el retorn d’un dels noms referencials de la pianística de les darreres dècades és una gran notícia. Bruce Barth, PremiJazzterrasman de 2014, retorna a un dels seus clubs predilectes en la que serà la 15ena visita a la ciutat. El músic californià oferirà un concert a quartet tot compartint protagonisme amb un bufador de primera, el seu compatriota Terell Stafford qui, amb un estilpersonal, innegable virtuosisme i una capacitat increïble per plasmar en el seu llenguatge la gran tradició musical afroamericana i donar-li un sentit contemporani, s’ha convertit en figura mundial del instrument.

“Ànima nua” és el nou projecte del vocalista terrassenc Marc Uroz, músic inquiet que ha mostrat a la Nova Jazz Cava la major part de les seves aventures musicals. En la present edició del “Jazz a la Fresca” ens presenta una proposta delicada i intimista on la fusió entre el jazz i el flamenc guanya terreny. I també el carismàtic saxofonista Dani Nel.lo ens ofereix aquest estiu el seu nou Organ Trio, format per la potent sonoritat d’orgue, guitarra i bateria, i amb un recull de les composicions preferides i més representatives del seus diversos projectes amb”Los Saxofonistas Salvajes”, “Los Mambo Jambo”, “Sax-O-Rama” o “Noir”.

El punt i final a l’activitat estiuenca al Pati el posaran els dos concerts organitzats per l’Associació Reactiva coincidint amb els dos darrers dies del mes de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa