MónTerrassa
Una terrassenca busca mecenes per a un conte infantil sobre la bisexualitat
  • CA

Una jove de Terrassa busca mecenes per poder publicar un conte infantil il·lustrat que tracta sobre la bisexualitat. La periodista i docent Laura Orihuela ha engegat una campanya a través de la plataforma Verkami amb l’objectiu de fer realitat la seva primera publicació editorial. Es diu “Papallones a la panxa” i busca ser una eina pedagògica i educativa per a pares i infants.

“L’educació afectivo-sexual en infants segueix sent un tema invisibilitzat i silenciat. La realitat, però, és que la sexualitat ens acompanya des que naixem”, explica Orihuela. El projecte necessita recaptar prop de 2.000 euros, ja que l’editorial amb qui ha arribat a un acord en demana 2.300 per poder fer-ne la maquetació, disseny i divulgació.

Per ara, ja ha superat la meitat del desitjat i espera que amb els pròxims dies aconseguir recollir els diners que li falten. I si tot surt bé, està previst que el llibre surti publicat el pròxim estiu. El llibre compta amb la col·laboració d’Empar Sandoval, que és l’encarregada de posar color i cara als personatges de la història.

Papallones a la panxa, el primer conte il·lustrat de Laura Orihuela | Cedida

La història de la petita Blau

Papallones a la panxa és un conte que narra la història de la Blau, una nena que descobreix i experimenta les captivadores i confuses sensacions de l’ amor, a través de l’amistat que construeix amb l’Aran i més tard amb la Vinyet. Orihuela subratlla que aquest projecte és molt especial perquè “és el primer conte infantil en tractar la bisexualitat, i això el fa únic i diferent”.

Laura Orihuela és una periodista especialitzada en Sexualitat i Gènere i actualment es dedica a la docència en un institut de Secundària. Explica que “aquest conte sorgeix de la voluntat de voler apropar la sexualitat als infants i a les famílies i de voler crear nous referents literàris fora de l’heteronormativitat establerta”, i per això espera poder completar el verkami amb èxit.

Al web podreu veure les recompenses que es donen als mecenes que vulguin ajudar-la a fer-ho possible.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mire a gener 30, 2023 | 21:58
    Mire gener 30, 2023 | 21:58
    Anar fomentant la bisexualitat generarà més persones bisexuals, no falla. Espero que d'aquí uns anys la moda sigui la trisexualitat, que, per cert, no sé ni què significa. Posats o oferir opcions, sempre hi haurà qui s'empassarà l'ham. Aquestes joves generacions estan tan cremades i tan frustrades (gràcies al món que els hem deixat) que fan qualsevol cosa per sentir-se diferents, i per no formar part de les "normalitats"... Fa peneta, però és totalment comprensible. Aquest comentari tampoc me'l publicareu? És tan poc ofensiu com els anteriors, no? Llibertat d'expressió i d'opinió, no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa