MónTerrassa
Terrassa vol agradar: nou catàleg amb rutes turístiques i gastronòmiques

Terrassa vol agradar i fer-ho mostrant tot el bo i millor que té, que és molt. Aquest dimecres, dia 29 de gener, s’ha presentat el nou catàleg de rutes pel 2025 amb una vintena de propostes, i algunes novetats. “Tenim un ampli ventall d’activitats per apropar-se al patrimoni històric de la ciutat, en una oferta àmplia i variada, atractiva i fruit de la feina conjunta de la Taula de Turisme i d’agents socioeconòmics implicats”, ha destacat el tinent d’alcalde de Projecció de la Ciutat i regidor de Turisme i del Museu de Terrassa, Joan Salvador.

L’any passat, les rutes van aconseguir 6.205 participants i es van fer 441 grups, una xifra un pèl inferior a la registrada el 2023, i que s’atribueix al fet que una cadena hotelera oferia paquets turístics als seus clients.

L’objectiu d’aquest catàleg és “crear recursos que ens ajuden a arribar als potencials visitants i a aquells terrassencs que vulguin conèixer millor la ciutat”. Les rutes giren al voltant d’alguns dels elements més representatius, i com a novetats, en destaquen aquest any dues que busquen acostar-se al patrimoni medieval terrassenc. Per una banda, la visita “Torre del Palau: terracium castellum, el sentinella de la ciutat“, que es farà cada tercer diumenge de mes a les 11.30h, i que permetrà arribar a les diferents plantes internes i al terrat de merlets, amb la recompensa d’unes vistes espectaculars; i, de l’altra, “Tresors de la Terrassa medieval“, una ruta pel Castell Cartoixa i la Seu d’Ègara amb un esmorzar a la Baumann Bar que es farà cada primer dissabte de mes, a les 10h.

Rutes gastronòmiques per Terrassa

Salvador ha recalcat també l’ampliació de les rutes gastronòmiques per la ciutat. En total, n’hi haurà cinc, vinculades a productes i productors del nostre territori i que s’engloben en la marca “Terrassa RUTATAST”. Els amants de la pastisseria i del bon menjar tindran l’oportunitat de gaudir de la nova ruta “De dolços i pastisseries“, que es farà dissabte 1 de febrer a les 17h, fent un recorregut pels antics i nous espais de xocolateries, confiteries i pastisseries, regat amb un tast de dolços terrassencs; i de “Una història gastronòmica de Terrassa: De la cuixa d’hipopòtam a la terregada“, el pròxim dia 6 d’abril a les 11h.

“És una proposta que ens ajuda molt a atraure nous visitants, la sinergia entre patrimoni i aquest vessant més lúdic és atractiu, i la idea és continuar creixent en aquesta línia”, ha subratllat Salvador.

Per aquestes rutes, la informació i per fer les reserves cal enviar un correu a 3turons@3turons.cat, empresa que s’encarrega de gestionar aquestes cinc rutes per la memòria gastronòmica terrassenca. Tenen un preu de 19,50 euros i una durada de 2 hores. També es pot trobar més informació en el catàleg físic de les rutes i al web VisitaTerrassa.

Reserves i més informació

Les propostes del Catàleg també ens acosten a les visites a la Seu d’Ègara, al MNACTEC o al Museu Tèxtil. Sense oblidar les rutes guiades pel Cementiri o l’Anella Verda, o el descobriment del camí de Sant Jaume al seu pas per Terrassa. El cinema i els castells també tenen protagonisme propi, com també el gran símbol modernista, la Masia Freixa.

Les reserves per a les diferents rutes es poden fer de forma presencial des de l’Oficina de Turisme o bé online des del web www.visitaterrassa.cat/visites-guiades/. El catàleg també es pot adquirir físicament des de l’equipament municipal o en format digital a la pàgina web.

Acte de presentació del catàleg de rutes turístiques 2025 a Terrassa | Lucia Rivera

Comparteix

Icona de pantalla completa