MónTerrassa
Terrassa reflexiona sobre com aprofitar el potencial creatiu i cultural
  • CA
Isaac Albert i Pep Forn presentant la jornada sobre creació cultural a Terrassa | L.T.

!--akiadsense-->

“A Terrassa s’estan fent coses en el món de la creació cultural, i són de qualitat, però és el moment de posar sobre la taula què hi ha i com podem treure’n tot el potencial”, ha manifestat Pep Forn. I és que a parer del regidor republicà “la creació és la germana pobra de la cultura, i pensem que no ha de ser així perquè és un dels fets diferencials que aporta valor a la ciutat”.

Amb aquesta idea al cap, ERC organitza el proper dissabte 5 de maig una jornada que girarà al voltant de Cultura i Creació a Terrassa. Crear ciutat a través de la cultura. Serà a la Nova Jazz Cava i contempla tot un seguit d’intervencions de professionals i experts de les arts a la nostra ciutat. “La nostra voluntat és sumar, generar un espai de debat i de coneixement que impulsi propostes polítiques que ajudin a fer créixer la ciutat”, ha dit Isaac Albert, portaveu dels republicans, i ha afegit “no és un espai de crítica cap al govern sinó d’intercanvi d’experiències i opinions per mirar el futur”.

La jornada s’iniciarà a les 9.30h i finalitzarà cap a les 13.30h. Entremig, hi passaran experts de l’àmbit musical com Susanna Carmona (Jazz Terrassa), Lali Pujol (Casa de la Música) o Ramon Rius (Festival Didó) però també de les arts escèniques com ara Pep Pla (CAET), Rosa Boladeras (Festival Elixir), Albert Ubach (Tub d’Assaig) i Alba Valldaura (L’Embarral), sense oblidar les arts plàstiques, amb Anna Taratiel. Hi haurà taules rodones obertes a la participació de la ciutadania, que convidaran a reflexionar sobre com ajudar als creadors a tirar endavant els seus projectes i donar-los prou visibilitat. En definitiva, com fer de la cultura una eina transformadora de la societat i de millora de la ciutat. L’entrada és gratuïta però cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a: [email protected].

Per anar fent boca, el dimecres 2 de maig, l’Aula Magna del Centre Cultural acollirà una xerrada amb la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, que parlarà sobre Com convertir el cinema en un motor de dinamització cultural a la ciutat. Terrassa compta amb equipaments com l’ESCAC, Parc Audiovisual, Filmoteca… que són referents en l’àmbit audiovisual català i estatal, tanmateix, són elements que no miren cap a la ciutat sinó cap enfora. Com aconseguir que s’impliquin en el teixit creatiu de Terrassa (donant l’oportunitat a decoradors, músics, il·luminadors…) i en el dia a dia de la ciutat serà un dels temes del debat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa