MónTerrassa
Terrassa protagonitza una sessió a la Filmoteca de Catalunya
  • CA

Aquest dimecres 21 de febrer la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya (plaça de Salvador Seguí, 1-9, Barcelona) acollirà una sessió especial per celebrar la designació de Terrassa com a Ciutat Creativa del Cinema per part de la Unesco. A partir de les 20h, i en el marc d’un acte obert al públic, la Filmoteca de Catalunya projectarà un seguit de curts i documentals sobre la importància i la relació que cinema i cineastes han tingut històricament amb la ciutat de Terrassa i que posaran en valor la tradició cinematogràfica existent a la ciutat.

Entre les projeccions programades a la sessió destaquen obres com “Sant Llorenç del Munt”, de Joan Salvans“; “Gotas”, de Pere Font; “Il·lusió”, d’Eduard Balada; “El Jou”, de Josep Casamada; “Un casament”, de Jan Baca i Toni Garriga; “La Vaca Connie”, de Josep Lluís Viciana; “Vestido nuevo”, de Sergi Pérez; o un recull dels rodatges que s’han realitzat al Parc Audiovisual de Catalunya. A més, també està previst projectar el treball “Una vida de cinema a Terrassa” realitzat pel director Antoni Verdaguer.

Es podrà veure, en definitiva, un seguit de treballs cinematogràfics que posen de relleu la llarga trajectòria i l’estreta relació entre el cinema i la ciutat de Terrassa. Des del primer terç del segle XX els projectes de cineastes amateurs, independents o professionals sumats a la feina desenvolupada per entitats o cineclubs van crear la base perquè la ciutat sigui actualment un referent dins del sector audiovisual. La presentació de l’acte anirà a càrrec del director, guionista i assessor de l’Ajuntament de Terrassa per al Cinema i l’Audiovisual, Antoni Verdaguer. Un cop finalitzades les projeccions l’acte comptarà també amb les intervencions de l’historiador i coautor del llibre “El cinema amateur a Catalunya”, Albert Beorlegui; del director, guionista i exalumne de l’ESCAC, Geoffrey Cowper; i del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, que serà l’encarregat de cloure l’acte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa