MónTerrassa
Terrassa, present a l’atles il·lustrat de les comarques de Catalunya

La Masia Freixa, la xemeneia de la Bòbila Almirall o les esglésies de Sant Pere -Seu d’Ègara- són els monuments escollits per il·lustrar Terrassa en el nou atles de Catalunya, de l’artista Jordi Sanjuan. Catalunya, comarca a comarca, publicat el passat mes d’octubre i que ja es pot aconseguir a les llibreria d’arreu, vol ser una obra completa i detallada del territori català a través d’aquells elements que més la caracteritzen. De la nostra demarcació, també s’ha tingut en compte, i es veuen plasmats en el dibuix, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac -amb gran presència de senderistes- una persona jugant a hoquei (en representació de l’esport rei a la nostra ciutat) o fins i tot surt el reconegut Mató d’Ullastrell.

“Sempre m’he sentit molt atret pels mapes, he passat moltes estones mirant i imaginant com deu ser el món, com deu ser cada racó, viatjant-hi amb la ment a través d’ells”, ha explicat el mateix autor sobre què l’ha motivat per crear aquest exuberant atles, que ha estat editat per Cossetània Edicions. Es tracta d’un recorregut minuciós -i, evidentment totalment personal de l’autor a l’hora d’escollir què representava o no- per cadascuna de les quaranta-quatre comarques catalanes, on s’hi veuen reflectides no només fauna i monuments que les fan més reconeixibles, sinó també tradicions i elements de la gastronomia local.

Catalunya, comarca a comarca és el primer llibre personal de Jordi Sanjuan (Mollet del Vallès, 1959), que ha col·laborat amb les seves il·lustracions en d’altres llibres publicats per RZbooks o en projectes de Tottoristudio. Es poden veure més mapes il·lustrats de l’atles, així com d’altres treballs al compte d’Instagram de l’autor (@cunijordisanjuan).

Detall de l’atles il·lustrat a Terrassa i comarca | Jordi Sanjuan

Un exemple en aquest post:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa