MónTerrassa
Terrassa posa la catifa vermella per la Festa d’Estiu del Cinema Català
  • CA
Fotografia de família de diversos assistents a la Festa d'Estiu del Cinema Català, amb la presidenta de l'Acadèmia Isona Passola al mig
Fotografia de família de diversos assistents a la Festa d’Estiu del Cinema Català, amb la presidenta de l’Acadèmia Isona Passola al mig | Festa d’Estiu del Cinema Català

!--akiadsense-->

El passat 19 de gener, es va celebrar una festa a la Plaça Vella amb motiu del nomenament de la ciutat de Terrassa com a nou membre de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en l’apartat de cinema. Arran d’aquesta distinció, a la ciutat no s’ha parat d’organitzar esdeveniments relacionats amb el cinema i és que cal tenir en compte que Terrassa té una llarga trajectòria i densa cultura dins el món de l’anomenat “setè art”.

Aquest dijous 27 de juny, Terrassa va seguir reafirmant aquesta distinció de la UNESCO amb la celebració de la Festa d’Estiu del Cinema Català, organitzada per l’Acadèmia del Cinema Català. Després de celebrar-la al Tibidabo i al Poble Espanyol, el Parc Audiovisual de Catalunya, localitzat a l’Hospital del Tòrax, ha acollit l’onzena edició. Cal recordar que els platós del Parc han acollit, a part del famós programa d’Operación Triunfo, nombrosos rodatges de pel·lícules com, per exemple, la saga REC, El Maquinista, Grand Piano, Un Monstruo Viene A Verme, entre d’altres.

És per això que era indiscutible que, en algun moment o altre, aquest extraordinari Parc Audiovisual fos l’escenari per celebrar una festa del cinema català. En aquesta edició hi van assistir directors i directores de cinema, actors i actrius, productors i productores, el músic Joan Dausà i representants institucionals i del sector. A les 20 h es va obrir l’accés als jardins del Parc i fins a les 00:30 h es va gaudir d’un sopar i un servei de bar variat i per a tots els gustos. Cap a les 22 h, la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, va fer un habitual i repetitiu discurs demanant a les personalitats de cultura i de les institucions governamentals perquè donin suport el cinema i la cultura, ja que “sense la cultura no som res”.

Així mateix, la presidenta va mencionar el títol d’alguns projectes cinematogràfics catalans com, per exemple, Els Dies Que Vindràn, La Filla d’Algú, Staff Only, 7 Raons per Fugir, entre moltes d’altres. Hagués estat bé que es projectés un tràiler o alguna part dels films, però tot va quedar en una simple menció. Al final, la festa va concloure amb una música rock-funky en una pista de ball als jardins del Parc Audiovisual. Així es posava punt final a aquesta celebració del cinema català a Terrassa, començada un dia abans amb el nomenament dels nous Membres d’Honor de l’Acadèmia. Ja esperem la nova temporada de premis per anar coneixent les noves propostes catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa