MónTerrassa
Terrassa s’omple de nominacions als Premis Gaudí 2022
  • CA

Terrassa és ciutat de cinema, i així es demostra amb la desena de pel·lícules que han estat nominades als Premis Gaudí 2022, de l’Acadèmia del Cinema Català, i en les quals hi ha hagut intervenció terrassenca. El palmarès es donarà a conèixer el pròxim dia 6 de març al Museu Nacional d’Art de Catalunya, en una gala que comptarà amb 28 títols que han passat la segona volta de votacions i que es troben emmarcats en 22 categories.

Exalumnes de l’Escola de Cinema de Terrassa (ESCAC) han participat en una desena de les pel·lícules candidates a endur-se l’estatueta, i alguns dels films que finalistes també han estat rodats en part a Terrassa o compten amb actors o tècnics de Terrassa. Per exemple, destaquen les tretze nominacions de “Las leyes de la frontera”, de Daniel Monzón (la més nominada de tots), que compta entre el seu repartiment amb l’actor terrassenc Victor Lenda (Terrassa, 1992). Basada en una novel·la homònima de Javier Cercas, la història es troba ambientada a l’estiu de l’any 1978.

Una altra de les pel·lícules més terrassenques que trobem és El amor en su lugar, de Rodrigo Cortés, que va ser rodada al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa. I a més de ser escenari del rodatge, entre els seus integrants hi ha dues persones vinculades a la ciutat, com són Laia Colet, que ha rebut la nominació a “Millor direcció artística”, i Alberto Valcárcel, que ha estat reconegut en la categoria de “Millor vestuari”.

Destaquem els projectes amb participació d’exalumnes de l’ESCAC com Animal salvatge (curtmetratge dirigit per Maria Besora sota la Productora ESCAC), Farrucas (curtmetratge dirigit per Ian de la Rosa), L’estrany (curtmetratge dirigit per Oriol Guanyabens Pous) Bajocero (nominada en la categoria de Millors efectes visuals), Mediterráneo (amb nominacions a millor pel·lícula en llengua no catalana, direcció de producció, protagonista masculí, actriu i actor secundaris, música original, fotografia, so i efectes visuals), Libertad (nominacions en la millor pel·lícula de llengua no catalana, direcció, guió, protagonista femenina, actriu secundària, direcció artística, muntatge, música original, fotografia i maquillatge), Tres (dirigida per Juanjo Giménez) i El niño de fuego (millor pel·lícula documental).

Victor Lenda, al mig de la imatge, amb la caçadora de pell i camisa vermella, a Las leyes de la frontera | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa