MónTerrassa
Terrassa obre convocatòria de 4 premis literaris en poesia, prosa i contes

L’Ajuntament de Terrassa ha obert la convocatòria de tres premis literaris en poesia, contes en català i narracions curtes. Enguany, el nom de les persones guanyadores es donarà a conèixer en un acte conjunt que tindrà lloc el proper mes de novembre al Teatre Alegria de Terrassa. En primer lloc, amb la col·laboració de l’entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals, s’ha convocat la quarta edició del Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català. Han de ser obres originals i inèdites, escrites en català, i que s’hauran de presentar abans del 31 de juliol de 2022. El premi té una dotació de 1.000 euros atorgada per Voliana Edicions a més de la publicació de l’obra en edició comercial del llibre guanyador. L’Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l’obra en règim de coedició amb Voliana Edicions. Més informació sobre les bases i requisits clicant aquí.

De la mà també d’Amics de les Arts, es convoca la 19a edició del Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia catalana. Un guardó que premiarà una obra original i inèdita escrita en català i amb una extensió d’entre 250 i 500 versos. També s’han de presentar abans del 31 de juliol d’enguany, i com en les edicions anteriors, el premi consistirà en la publicació en edició comercial del llibre guanyador. L’Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l’obra en regim de coedició amb Pagès Editors. Més informació sobre les bases i requisits clicant aquí.

Poesia per a joves i narracions curtes

L’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de l’entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals, convoca la 3a edició del Premi Marta Pessarrodona de poesia catalana per a joves. El guardó, dirigit a joves de fins a 30 anys, consta de dues categories; una de poesia escrita i una de poesia audiovisual. Les obres aspirants hauran de ser originals i inèdites, de temàtica lliure i en català. S’han d’enviar abans del 31 de juliol. Els premis, tant per a categoria escrita com per a l’audiovisual, consistiran en una beca de 1.000 euros per a la creació poètica per facilitar la presentació d’unes noves creacions el novembre de 2023, en el marc d’un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa. A més, les persones guanyadores també obtindran un paquet cultural terrassenc que inclourà vuit activitats, a gaudir en el termini d’un any (novembre 2022 – novembre 2023). Més informació sobre les bases i requisits clicant aquí.

Finalment, amb la col·laboració de l’Ateneu Terrassenc, s’obre convocatòria per a la 13a edició del Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet. El certamen està obert a totes les persones majors d’edat que visquin a Terrassa o que estiguin vinculades a la ciutat per motius laborals o d’estudi. Els relats presentats, de temàtica lliure, han de ser originals i inèdits en llengua catalana o castellana. Les obres candidates es podran presentar fins al proper 30 de setembre. Els deu finalistes seran publicats en format de llibre electrònic a la pàgina web de l’Ajuntament de Terrassa el mes d’abril del proper any. Es concediran tres premis. El primer serà un lot de llibres per valor de 120 euros gentilesa de La Casa del Llibre i 300 euros lliurats per l’Ateneu Terrassenc. El segon premi, un lot de llibres per valor de 80 euros gentilesa de la Llibreria Cinta i 200 euros lliurats per l’Ateneu Terrassenc; i el tercer, un lot de llibres per valor de 60 euros gentilesa de la llibreria La Temerària i 100 euros lliurats per l’Ateneu Terrassenc. Més informació sobre les bases i requisits clicant aquí.

Camb la publicació de les bases dels premis d’aquest any també s’han publicat els relats seleccionats en l’edició de l’any passat i que es poden trobar a la web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa