MónTerrassa
Terrassa obre la convocatòria de 10 residències per a creadors emergents

El Festival TNT, iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa que fa una aposta decidida per la creació contemporània, obre aquest dilluns una nova convocatòria dirigida a creadors i creadores, tan consolidats com emergents, que vulguin desenvolupar un projecte de creació i que la seva línia d’investigació se situï en l’àmbit dels nous llenguatges artístics, l’escena híbrida, la recerca i la innovació. Les sol·licituds es podran presentar fins al 12 de juliol, a les 23.59 h, i la resolució de la convocatòria serà publicada a partir del 7 de setembre de 2020.

Per a la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, “es tracta d’un pas més per enfortir un Festival de referència i potenciar-lo en la recerca i investigació de nous llenguatges artístics. Una iniciativa que vol ser també una mesura de suport als artistes i al mateix temps, convertir aquesta nova convocatòria en un nou nexe d’unió entre el Festival, Terrassa i els creadors i les creadores contemporànies”. En total s’atorgaran un màxim de 10 residències: 6 residències de creació i 4 residències tècniques. Aquesta línia de suport a artistes es vincula a la futura creació del nou centre de creació d’arts escèniques de Terrassa com a un primer pas en la direcció de convertir la ciutat en un focus creatiu amb caràcter propi.

En paraules de la recent nomenada nova directora del festival, Marion Betriu, “l’inici d’una nova etapa del festival TNT s’ha produït en un moment d’extrema fragilitat mundial però també en un moment d’oportunitat de canvi, de transició cap a un món en el qual valors relacionats amb la solidaritat, el bé comú, el respecte al medi ambient o les cures poden passar radicalment a primera línia”.

Dues modalitats: de creació i tècnica

Pel que fa a les residències de creació, els i les artistes seleccionades podran desenvolupar el seu procés en residència durant el període comprès entre novembre del 2020 i fins setembre del 2021. El TNT els facilitarà recursos que els permetin investigar, crear i compartir processos creatius amb la comunitat. El projecte presentat podrà trobar-se en qualsevol de les seves fases de desenvolupament (recerca, creació, pre-producció, etc.). Totes les creacions resultants formaran part de la programació del TNT 2021. Aquesta modalitat compta amb un import de 83.769 € que es repartirà entre un màxim de 6 residències.

Per altra banda, l”objectiu de les residències tècniques és que la companyia disposi dels mitjans materials i humans adients, per dur a terme de forma professional aquesta part de qualsevol procés de creació, ja sigui en una primera fase d’investigació, o en una fase final d’implantació dels diferents dissenys (escenografia, llum, so, video…). Les companyies seleccionades tindran la possibilitat de realitzar una residència tècnica de 7 dies en un dels equipaments escènics de la ciutat. El període de realització estarà comprès entre els mesos de gener i setembre de 2021. Les peces podran ser incloses en programación de la edició TNT 2021 o, en el seu defecte, es mostraran com un assaig obert en les dates que s’acordin entre ambdues parts. S’otorgaran un màxim de 4 residències.

Podeu consultar les bases de la convocatòria a la web del TNT aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa