MónTerrassa
Terrassa estudia ubicar la nova seu de l’Institut del Teatre a l’antiga AEG
  • CA

L’Institut del Teatre busca nova seu, i els terrenys de l’antiga fàbrica de l’AEG podrien ser un bon emplaçament. Aquest ha estat un dels temes principals de conversa en al reunió que ha tingut lloc recentment entre la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. La trobada ha servit per tractar diversos projectes de la ciutat que es troben en marxa i sobre una possible col·laboració entre ambdues institucions per ajudar a què tirin endavant.

A la reunió es va tractar l’inici dels treballs d’estudi per al replantejament de la nova ubicació de la seu de l’Institut del Teatre a Terrassa en un nou emplaçament. En aquest sentit, s’ha programat properament -encara no hi ha una data fixada- una primera visita tècnica a l’àmbit de l’antiga fàbrica de l’AEG, al barri d’Ègara, com a possible seu d’aquest institut a la ciutat. D’aquesta manera es podria veure in situ quines són les possibilitats que ofereix una de les naus disponibles en aquest àmbit, que continua amb els darrers tràmits administratius perquè pugui iniciar-se la seva urbanització.

Des de l’Ajuntament consideren que l’objectiu d’aquest projecte es basa en la voluntat compartida amb la Diputació de Barcelona “de reforçar la presència de l’Institut a la ciutat, amb un nou projecte pedagògic i educatiu innovador i de futur dins del sector de les arts vives”. A més, a nivell de ciutat, el govern municipal considera que amb aquesta nova ubicació també en sortiria reforçat “el caràcter cultural i el nivell artístic terrassenc a partir de la formació, la exhibició i la difusió”.

Actualment, el Centre del Vallès es troba ubicat a la plaça Didó. Creat l’any 1974 per un acord amb l’Ajuntament de Terrassa, a part de les instal·lacions docents, disposa d’una sala polivalent, la Sala Maria Plans, i comparteix el Teatre Alegria. El centre fa tasca de sensibilització envers les arts escèniques mitjançant cursos d’iniciació, així com activitats teatrals a la Sala Maria Plans a càrrec de graduats de l’Institut i grups de teatre amateur de la comarca. A més, participa en la programació d’activitats teatrals del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa