MónTerrassa
Terrassa es deixa embriagar per l’Elixir Poètic
  • CA
Quatre de les artistes participants en aquesta edició de l’Elixir | CAET

!--akiadsense-->

El festival poètic Elixir arriba a la seva cinquena edició amb una programació ambiciosa. Del 12 i al 17 de juny, diversos escenaris de Terrassa s’ompliran de poesia, música i art per donar expressió a la poesia. Seguint l’experiència de l’anterior edició, l’Elixir 2017 descentralitzarà les seves activitats a diferents espais emblemàtics de la ciutat amb la voluntat d’arribar a tots els districtes, amb programacions diàries i La Ràtzia com a plat fort. Així, serà fàcil topar amb la poesia al metro, amb una invasió que farà possible sentir-hi recitar sis poetes catalans (dimarts 13 de juny, entre les 18h i les 20h).

Consulta tota la programació

Una de les novetats d’enguany és la mirada que l’Elixir posa en la diversitat funcional i sensorial. Una voluntat per fer més accessible el festival amb una proposta molt inclusiva que vol fer participar, en cada proposta poètica, tots els sentits. Per arribar a tots els públics sense exclusions, els espectacles s’acompanyaran de subtítols, audiodescripció o llengua de signes. “Un esforç molt gran de pedagogia de la importància de compartir la cultura” ha explicat Rosa Boladeras, actriu i la directora del Festival.

Però l’accessibilitat no és sols una premissa en la diversitat sensorial. La cultura, sovint, no és accessible a tothom, però l’Elixir la reclama com un dret. Per fer-la accessible, els esdeveniments seran gratuïts. Pep Pla, director del CAET-Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, “l’Elixir coincideix amb el nostre final de temporada, i ens agrada molt que sigui així perquè la filosofia encaixa amb la nostra visió”. Un festival que, segons Pla, no es pot “deslligar de l’energia positiva de la Rosa que ha sabut contagiar un equip sencer que el fa possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa