MónTerrassa
Terrassa s’endinsa en la figura del pedagog i crític Joan Triadú
  • CA

Xerrada a Terrassa per conèixer més de prop la figura del pedagog Joan Triadú. La conferència, que porta per títol La pedagogia no s’acaba mai i té, com deia Maragall de la poesia, virtuts inconegudes: Joan Triadú, tindrà lloc el pròxim dimecres 29 de setembre a les set de la tarda a l’Aula Magna de la Factoria Cultural de Terrassa. Comptarà amb la presència de Teresa Triadú, pedagoga i filla de Joan Triadú. L’acte anirà acompanyat de la projecció de l’audiovisual “Llegir com viure”, de Mireia Sallarés, una peça que segueix la biografia de l’escriptor i crític literari, i que combina textos de les seves Memòries d’un segle d’or, recitats per al conegut actor Lluís Soler, amb fragments de l’última entrevista que se li va fer, a càrrec de la periodista Sílvia Còppulo.

En la conferència es farà un repàs a la vida i obra de Triadú, des de les primeres classes de català a casa seva fins al reconeixement del país per la feina feta en pro de la llengua catalana. També permetrà aproximar-se a la seva part més personal, com a pare. L’entrada és gratuïta i per assistir-hi cal inscriure-s’hi prèviament clicant aquí.

Triadú va sr un conegut activista cultural i antifranquista, particpant en molts projectes culturals en els seus inicis com la revista Serra d’Or, el diari Avui o el mateix Òmnium Cultural. A més, va ser pioner dels cursos de català durant la postguerra. Director general de la Institució Cultural del CIC, va crear l’Escola Thau. Entre els nombrosos reconeixements hi ha el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, Creu de Sant Jordi o doctor honoris causa per la Universitat Ramon Llull.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa