MónTerrassa
Terrassa dedica la 47a Diada Sardanista a Agustí Borgunyó
  • CA
Jaume Pérez, Anna Costal i Jennifer Ramírez, en l'acte de presentació de la 47a Diada Sardanista
Jaume Pérez, Anna Costal i Jennifer Ramírez, en l’acte de presentació de la 47a Diada Sardanista | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dijous, l’Agrupació Sardanista ASERT ha fet l’acte de presentació de la XXXVI Diada Sardanista, i del 47è Aplec de Terrassa. El seu president, Jaume Pérez, ha explicat que aquest cap de setmana, 12 i 13 de setembre, la plaça Vella podrà gaudir amb un total de 44 sardanes d’una trentena de compositors diferents. Tanmateix, enguany la Diada està dedicada al músic, director d’orquestra, compositor i autor de sardanes, Agustí Borgunyó i Garriga, del qual se’n podrà escoltar una peça, De Puntetes. “Hem intentat fer un programa que agradi tant els que ballen com els que escoltin”, ha manifestat. I per fer-ho possible s’ha convidat a algunes de les millors cobles del moment: Ciutat de Terrassa, Principal de Terrassa, Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Mil·lenària Fidelíssima Vila de Perpinyà.

La musicòloga i professora de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Anna Costal, ha estat l’encarregada de glossar la vida i obra de Borgunyó. Nascut a Sabadell és un compositor que va escriure fins a 188 sardanes, de les quals la gran majoria són de plaça. “Va fer molt per la cultura catalana, tot i que bona part de la seva vida la va passar a fora”, ha relatat de manera amena Costal que ha fet un repàs al recorregut vital d’un home que va ser “molt conegut als Estats Units (on hi va viure cinquanta anys), especialment, a Nova York, però que ha passat molt desapercebut a la seva terra, que tant enyorava”.

Per la seva banda, la regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, ha volgut agrair la tasca que fa ASERT per “transmetre aquesta passió per la sardana i la cultura, no només a plaça sinó també en forma de tallers i xerrades a escoles i entitats”. La tinent d’alcalde ha recordat “el valor humà” de l’associació “històrica” i ha lloat la feina “organitzativa i de promoció de la sardana a la nostra ciutat, així com en la recuperació del concert de Nadal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa