MónTerrassa
Terrassa crea l’Hora Blava, una sessió de cinema infantil adaptada
  • CA

Terrassa ha creat l’Hora Blava, una sessió de cinema infantil adaptada. Es tracta d’una nova iniciativa impulsada des de les oficines de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, juntament amb el Cinema Catalunya. D’aquesta manera, el pròxim diumenge 2 de gener, a les dotze del migdia, tindrà lloc la primera sessió, oberta a tots els públics, però especialment dirigida a aquelles persones que tenen Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i/o discapacitat intel·lectual.

La pel·lícula escollida per aquesta estrena és “Albert”, una producció danesa estrenada el 2015. És una comèdia d’animació, d’una hora i vint minuts de durada aproximada, que explica la gran aventura que viurà un noi entremaliat recorrent el món a la recerca d’un antic heroi local. El film s’emetrà en versió doblada al català. Totes les entrades són a preu reduït i ja es poden adquirir a la taquilla del Cinema Catalunya (carrer Sant Pere, 9) o de forma telemàtica al web.

Sense anuncis, un so més baix i llum d’ambient

La regidora de Capacitats Diverses, Mònica Polo, vol “posar en valor la força de les famílies i entitats que porten tant de temps reclamant la inclusió en el dia a dia dels seus fills i filles”. En aquest sentit, destaca que “des de l’Ajuntament farem el que estigui en les nostres mans per anar trencant totes aquestes barreres”. D’aquesta manera, per garantir les mesures més favorables per a tothom, l’equipament s’adequarà amb pictogrames de fàcil comprensió, i s’habilitarà un espai amb activitats alternatives, per poder sortir de la sala durant la projecció, en cas que sigui necessari. A més, es mantindrà el llum d’ambient tota la sessió, no hi haurà anuncis i el volum serà més baix de l’habitual. Les famílies que ho desitgin també podran fer servir una guia amb pictogrames per anticipar la sessió, que podran descarregar gratuïtament al web.

Per la seva banda, la regidora de la Societat Municipal de Comunicació i de Cultura, Rosa Boladeras, creu que “aquesta és una meravellosa manera de poder acostar el cinema, la cultura, a les persones que normalment ho tenen més complicat per accedir-hi i això és, precisament, un dels nostres principals objectius, en concordança amb el segell GAS (Gènere, Accessibilitat i Sostenibilitat), perquè les arts i la cultura siguin accessibles per a tothom”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa