MónTerrassa
Terrassa acull el 73è Festival nacional de colles sardanistes

La ciutat de Terrassa acollirà el pròxim diumenge, 17 d’octubre, el 73è Concurs nacional de colles sardanistes. L’acte està organitzat per la secció sardanista de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, adherida a la Societat Coral Els Amics, i enguany tindrà lloc el Campionat Memorial Joaquim Tristany en la categoria de veterans i colles lliures. A causa de les restriccions derivades per la pandèmia de la Covid, en aquesta ocasió, la jornada es desenvoluparà al pati de l’Escola Pia de Terrassa, tot respectant les normes d’aforament i seguretat establertes. L’entrada és gratuïta però caldrà dur mascareta i registrar-se a l’entrada.

La jornada s’iniciarà a dos quarts de dotze del migdia i al cobla convidada és la Jovenívola de Sabadell que intertreparà peses com “Galop d’Amunt i Crits” de Joan Lluís Moraleda i Perxachs, “Terrassa Dansa” de Daniel Gasulla i Porta, “Les Anelles de Terrassa”, de Josep Albertí i Busquets (amb motiu del 25è aniversari de la seva mort), “Recordant l’Amic” de Manuel Pedragosa (com a homenatge a les persones que ens han deixat aquest any), i “Càntic a la Tardor” d’Heribert Segalà i Ridameya. Posteriorment, es farà el lliurament de trofeus a les colles participants.

El Campionat Memorial Joaquim Tristany comptarà amb la participació en la modalitat de veterans de les colles: Aires Gironins (Girona), Dansaires de Maig (Barcelona), Enèrgica (Terrassa), Llaç d’Amistat (Moià), Maragda del Penedès (Vilafranca), Ressò (Sabadell), Toc de Dansa (Tarragona) i Sabadell (Sabadell). Pel que fa a la modalitat de colles lliures hi haurà: en categoria alevins: Trapelles (Sabadell) i Xamosa (Barcelona; en infantils: Petits Amunt i Crits (Terrassa); en juvenils: Cabirols (Sabadell); Grans: Dintre el bosc (Manresa) i Mirant al cel (Sabadell); Veterans: Sempre Laietans (Barcelona).

Homenatge a Joaquim Tristany

La jornada continuarà a la tarda, amb un Concert de Música per cobla i el 48è Concurs Individual de Revesses, l’Auditori Municipal de Terrassa. Enguany, Amunt i Crits farà un homenatge a Joaquim Tristany, gran compositor revessarie que ens va deixar aquest 2021. D’aquesta manera, es podrà gaudir de l’estrena de cinc sardanes revesses, totes dedicades a la seva persona, i totes fetes per compositors de renom. La part musical de tot el festival serà a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell.

Aquest acte és d’entrada gratuïta, però a causa de la situació actual serà obligatori l’ús de la mascareta i a més, cal reservar prèviament les entrades clicant aquí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a octubre 12, 2021 | 13:09
    Narcís octubre 12, 2021 | 13:09
    Seria bo saber si eren catalans ( de ben segur que no ) , si eren espanyols o si eren estrangers i d' on ! PD : ja n' hi ha prou que Catalunya se'n dugui aquesta reputació ! Nota : i això no n' és cercar cap ' racisme de tipus quin fos ' .. és informació del que passa a ca nostra !
  2. Icona del comentari de: Carmen vito Juan casas a octubre 17, 2021 | 10:31
    Carmen vito Juan casas octubre 17, 2021 | 10:31
    Puedes entrar sino estas inscrito tengo entradas para esta tarde

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa