MónTerrassa
Terrassa exposa el talent audiovisual a la Fira Internacional de Turisme
  • CA

Terrassa serà present, un any més, a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid per exposar el seu talent i potencial audiovisual. Enguany, la ciutat participarà a FITUR Screen, una secció de la Fira especialitzada i destinada a connectar la indústria turística i la cinematogràfica, que s’ha consolidat com un espai de trobada del sector audiovisual i com un important punt d’intercanvi i coneixement entre els diferents agents que treballen en el mercat audiovisual. Terrassa exhibirà en aquest espai la seva oferta vinculada amb aquest àmbit.

Durant la Fira, que té lloc del 19 al 23 de gener, la nostra ciutat compartirà estand amb Valladolid, ambdues ciutats reconegudes com a Ciutat Creativa del Cinema per la Unesco. A l’edició d’enguany, a FITUR Screen es tractarà especialment el repte de la digitalització de les infraestructures i els fluxos de treball i les oportunitats que això pot representar per a les ciutats de cinema com Terrassa. Emmarcat en aquesta temàtica, el regidor de Turisme i Projectes Audiovisuals, Pep Forn, presentarà la conferència «La digitalització: oportunitats i amenaces per Terrassa i les ciutats de cine».

A més, durant la Fira també es presentaran alguns dels projectes estratègics per a la ciutat dins l’àmbit de l’Audiovisual, com ara l’aposta pel Hub Audiovisual de Terrassa com a punt de referència al sud d’Europa o el Parc Audiovisual de Catalunya i la Terrassa Film Office com a motors i referents del sector, sense oblidar la Terrassa City of Film com a projecte de projecció de la ciutat, integrador i generador d’oportunitats.

“El sector audiovisual està destinat a jugar un paper fonamental en la recuperació després d’uns mesos complicats. A Terrassa seguim treballant per fer del Parc Audiovisual un veritable motor de la indústria i l’economia a la ciutat, a Catalunya i al sud d’Europa. Per això és important poder explicar el nostre model i els nostres projectes en el marc d’una Fira Internacional de referència com aquesta. Un espai que ens permet donar a conèixer tot el potencial creatiu que Terrassa pot oferir al món“, ha explicat el regidor.

Durant la seva estada a la Fira, Forn té previst reunir-se amb Teresa Azcona, vicepresidenta de la Spain Film Commission, a més de participar en trobades amb altres agents del sector i realitzar visites a laboratoris urbans orientats a l’audiovisual, com el Medialab de Matadero (Centre de creació contemporània de Madrid). A més, i amb l’objectiu de refermar l’aposta de la ciutat pel turisme industrial, el regidor també mantindrà trobades amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, així com amb diferents empreses i altres entitats del sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa