La ciutat de Terrassa se suma, un any més, a celebrar les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. La ciutat ho farà amb l’organització de diverses activitats culturals que tindran lloc els dies 8, 9 i 10 d’octubre, organitzades pel Museu de Terrassa. Les jornades, que aniran sota el lema “Un patrimoni per a tothom”, enguany celebren el seu 30è aniversari i s’han convertit en la manifestació cultural participativa més important d’Europa en relació al patrimoni. Impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i creades pel Consell d’Europa, mitjançant aquestes jornades, Terrassa i un gran nombre de municipis d’arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni.

A través de diferents activitats gratuïtes, l’objectiu de les jornades és apropar i conscienciar sobre la importància de salvaguardar la riquesa patrimonial del país, així com descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus. Seguidament mostrem les activitats que ha organitzat el Museu de Terrassa.

Activitats

Divendres 8 d’octubre, a les 17:30h

“Pintem com a l’edat mitjana”. Activitat familiar per a infants de 3 a 9 anys. L’activitat permetrà a les persones participants posar-se a la pell d’una quadrilla de pintors i pintores del segle XII i conèixer com es pintava a l’Edat Mitjana, centrant-se en la tècnica de la pintura al fresc i aprenent a preparar el suport per poder pintar, quins pigments es feien servir i com s’obtenien. Hi col·labora la Parròquia de Sant Pere

Dissabte 9 d’octubre a les 10:30h i a les 12:00h

Visita comentada a les pintures de Tomàs Becket. Places limitades. Les inscripcion es poden fer a museudeterrassa@terrassa.cat.

Dissabte 9 d’octubre a les 17:00h

Conferència “Les pintures de Tomàs Becket de Terrassa”, a càrrec de Carles Sánchez. Xerrada per conèixer les pintures murals de Tomàs Becket a l’Església de Santa Maria de Terrassa. La visita, adaptada per a persones amb diversitat auditiva, comptarà amb interpretació en Llengua de Signes Catalana (LSC). Ho organitza Catalonia Sacra i les places son limitades. Es poden fer les reserves en aquest enllaç o enviant un correu a reserves@cataloniasacra.cat

Jornades de portes ofertes els dies 8, 9 i 10 d’octubre

Casa Alegre de Sagrera: Divendres i dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, diumenge, d’11 a 14 h

Castell Cartoixa de Vallparadís: Divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19, diumenge, d’11 a 14 h

Seu d’Ègara: Divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h, diumenge, d’11 a 14 h

Nou comentari