Els dies 9, 10 i 11 d’octubre, Terrassa se suma, un any més, als actes de celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb l’organització de diverses activitats. Aquest any, les jornades giraran al voltant del binomi patrimoni i educació i durant tres dies es duran a terme diferents activitat gratuïtes amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania del valor i la importància de compartir un patrimoni comú a Europa i la necessitat de la seva protecció.

Les Jornades, impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramón Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra són també una gran oportunitat per donar a conèixer i posar en valor el patrimoni cultural de Terrassa a través de diferents activitats gratuïtes i obertes a tothom.

El Consell d’Europa va crear aquestes Jornades l’any 1991 i, des d’aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats relacionades amb aquestes jornades. Per celebrar aquestes jornades, el Museu de Terrassa ha programat les següents activitats:

Portes obertes a la Seu d’Ègara

Divendres 9 d’octubre i dissabte 10 d’octubre: de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Diumenge 11 d’octubre, d’11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa. Col·labora: Parròquia de Sant Pere.

Portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera

Divendres 9 d’octubre i dissabte 10 d’octubre: De 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Diumenge 11 d’octubre, d’11 a 14 h.

Portes Obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís

Divendres 9 d’octubre i dissabte 10 d’octubre: De 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Diumenge 11 d’octubre, d’11 a 14 h.

Soc mestre d’obres

D’altra banda i també en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, el Museu de Terrassa organitza l’activitat familiar “Soc mestre d’obres” a la Seu d’Ègara. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere, està destinada a infants de 3 a 10 anys que podran conèixer què és un retaule i crear-ne un de propi. Divendres 9 d’octubre a les 17.30 h a la Seu d’Ègara. L’activitat és gratuïta però les places són limitades i cal inscripció prèvia trucant al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o enviant un correu electrònic a museudeterrassa@terrassal.cat.

Visita “Vallparadís, un parc d’històries”

A més, el dissabte 10 d’octubre, el Museu de Terrassa organitza la visita “Vallparadís, un parc d’històries”. Una activitat que fa un recorregut per la història d’un dels espais naturals més singulars de la ciutat en la celebració dels 25 anys de la seva inauguració. La visita permetrà a les persones participants descobrir la història i alguns dels elements patrimonials que es poden trobar al parc de

Vallparadís. Dissabte 10 d’octubre a les 11 h. Sortida del Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n). L’activitat és gratuïta però les places són limitades i cal inscripció prèvia trucant al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o enviant un correu electrònic a museudeterrassa@terrassal.cat.

Per tal de complir i garantir les mesures necessàries en matèria de prevenció i seguretat serà obligatori l ́ús de mascareta en totes les activitats organitzades pel Museu de Terrassa així com mantenir la distància de seguretat i seguir en tot moment les indicacions del personal al càrrec.

Nou comentari