MónTerrassa
Terrassa celebra les Jornades Europees del Patrimoni
  • CA

Terrassa se suma, un any mes, a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya amb l’organització de diverses activitats. Enguany, les Jornades tindran lloc els dies 12, 13 i 14 d’octubre i coincidiran amb la commemoració, aquest 2018, de l’Any europeu del Patrimoni Cultural. Una celebració amb la qual es vol sensibilitzar la societat sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i posar en valor les possibilitats que ofereix el patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat, la promoció de la diversitat cultural, el diàleg intercultural o la cohesió social.

Durant la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, municipis d’arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni a través d’activitats gratuïtes com jornades de portes obertes, visites guiades, exposicions o conferències entre d’altres. La intenció es apropar i aprendre a salvaguardar la riquesa patrimonial del país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus.

Portes obertes:

Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere

Divendres 12 d’octubre d’11 a 14 h.

Dissabte 13 d’octubre de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Diumenge 14 d’octubre d’11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa.

Col·laboren: Parròquia de Sant Pere, Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.

Casa Alegre de Sagrera

Dissabte 13 d’octubre de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Diumenge 14 d’octubre d’11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa.

Col·laboren: Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.

Castell Cartoixa de Vallparadís

Dissabte 13 d’octubre de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h .

Diumenge 14 d’octubre d’11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa.

Col·laboren: Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.

Al marge de les jornades de portes obertes, la Seu d’Ègara també acollirà l’activitat “Fem un conte! El llibre gegant de la Seu d’Ègara” on els infants podran escriure històries relacionades amb el conjunt monumental amb el suport de personal educatiu i un grup de professionals de la il·lustració s’encarregarà de dibuixar-les. Un cop finalitzat aquest procés, els treballs resultants s’exposaran al voltant de les esglésies, com si d’una mostra d’art es tractés. A més, tot aquest material es recollirà i servirà per elaborar un llibre gegant que es podrà consultar a la Biblioteca Central de Terrassa. L’activitat “Fem un conte! El llibre gegant de la Seu d’Ègara” se celebrarà dissabte 13 d’octubre, de 10 a 13h organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i Edicions la Finestra i amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere.

D’altra banda a la Sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís es podrà visitar l’exposició “Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf” el dissabte 13 d’octubre de de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i el diumenge 14 d’octubre d’11 a 14 h

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa