MónTerrassa
Terrassa celebra el ‘Dia mundial del patrimoni audiovisual’ amb una jornada de contingut pedagògic
  • CA

El pròxim divendres se celebra el “Dia mundial de l’audiovisual” i des de la Taula Local de l’audiovisual s’ha previst realitzar una sèrie d’accions a 8 centres educatius i socials de la ciutat amb projeccions comentades sota el títol “122 anys d’imatges en moviment”. D’aquesta manera es vol contribuir a la celebració d’aquesta diada impulsada des de 2005 per la UNESCO que genera moltíssimes iniciatives arreu del món. Terrassa, com candidata a formar part de la Xarxa Creativa de la UNESCO en la secció FILM i a dies de la resolució final, se suma un any més a les celebracions.

En aquest context s’ha creat una jornada, que es replicarà durant tot el dia als diferents espais de la ciutat (i dilluns 30 a l’Institut Viladecavalls), amb un interessant contingut pedagògic estructurat en projeccions comentades on es tractarà l’evolució del llenguatge cinematogràfic des del naixement del cinema el 1895 fins als nostres dies.

El material audiovisual està format per curtmetratges o fragments de pel·lícules de diverses èpoques que reflectiran aquesta evolució i que estan majoritàriament vinculades -per contingut o per rodatge- a la nostra ciutat amb especial atenció al fet de la conservació del cinema i l’audiovisual en general, com a patrimoni històric i cultural. Part del material, com per exemple el curtmetratge “La industria en Tarrassa” dels anys 20, ha estat cedit gràcies a la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, membre de la Taula Local de l’Audiovisual.

L’acte es clourà amb la projecció del curtmetratge “Una vida de cinema a Terrassa” que es va rodar aquest estiu com a suport a l’esmentada candidatura de Terrassa com a ciutat de cinema. Les sessions als equipaments cívics (Can Palet 2 i Francesc Macià) són obertes a tota la ciutadania.

Espais i horaris de celebració

Col·legi Joan XXIII (Les arenes) de 9 a 10:30 h., ponent: Antoni Verdaguer

Institut Santa Eulàlia (Can Jofresa) de 9:30 a 11:00 h., ponent: Ricard Ribera

Salesians-Terrassa (La maurina) d’11:30 a 13:00 h., ponent: Antoni Verdaguer

Institut Terrassa (Centre) de 13:00 a 14:30 h., ponent Ricard Ribera

Institut Torre del Palau (Can Boada) de 13:15 a 14:45 h., ponent: Antoni Verdaguer

Casal Cívic Can Palet 2 (Can Palet) de 18:30 a 20:00 h., ponent: Ricard Ribera (obert a la ciutadania)

Centre Cívic President Macià (Sant Pere Nord) de 18:30 a 20:00 h., ponent: Antoni Verdaguer (obert a la ciutadania)

Institut Viladecavalls, dilluns 30 d’octubre, de 12:30 a 14:00 h., ponent: Antoni Verdaguer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa