MónTerrassa
Terrassa, candidata al Premi Capital Europea de la Inclusió i Diversitat

La ciutat de Terrassa opta a endur-se el Premi Capitals Europees de la Inclusió i Diversitat 2023, un reconeixement que atorga la Comissió Europea per reconéixer la feina de ciutats, pobles o regions europees per “promoure la inclusió i crear societats lliures de discriminació”, apunten des de l’executiu europeu. Terrassa ha estat preseleccionada entre les 74 candidatures presentades a tota la Unió Europa en aquesta segona edició.

La candidatura de Terrassa es basa en l’experiència del Consistori en la “incorporació de totes les igualtats de manera conjunta i amb perspectiva interseccional, possible gràcies a la col·laboració dels serveis municipals de Polítiques de Gènere, LGTBI+, Ciutadania, Joventut, Gent Gran, Capacitats Diverses i el suport de Relacions Europees i Internacionals”.

També han estat preseleccionades les ciutats de Madrid, La Laguna, Bilbao, el municipi de La Zarza i el Govern de Catalunya, juntament amb una trentena d’altres pobles, regions i ciutats d’arreu d’Europa: Croàcia, Finlàndia, Polònia, Itàlia, Alemanya, Luxemburg, Portugal, França i Bèlgica.

Terrassa opta a endur-se el premi a dues categories

Hi ha dues categories temàtiques principals: Autoritats locals amb més de 50.000 habitants; i autoritats locals amb menys de 50.000 habitants. A més, hi ha el Premi especial per a la promoció de la igualtat de les persones LGTBIQ. Terrassa va presentar candidatura a la convocatòria de Capital Europea per a autoritats locals de més de 50.000 habitants i també al premi especial per a la promoció de la igualtat de les persones LGTBIQ.

La Comissió Europea anunciarà els guanyadors el proper 27 d’abril

Els candidats preseleccionats se sotmetran a una darrera ronda d’avaluació per ser guardonats amb els premis d’or, plata i bronze en aquestes tres categories. Els guanyadors seran anunciats en una cerimònia organitzada per la comissària europea d’Igualtat, Helena Dalli, a Brussel·les el proper 27 d’abril del 2023.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa