MónTerrassa
Terrassa acull una exposició dedicada a Pompeu Fabra
Exposició Pompeu Fabra
Exposició Pompeu Fabra | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Aquest dijous dia 18 es va presentar l‘exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüïstica i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, al Vapor Universitari de Terrassa, seu d’aquesta exposició fins al 30 d’octubre.

Aquest acte va estar dirigit pel regidor Jordi Rueda i per Teresa Garcia Balasch on es va pesentar l’aportació de Fabra en la llengua catalana, el reconeixement social a la seva figura i l’impuls que va suposar aixó per a la societat catalana. “La història de Pompeu Fabra és extraordinària perquè la història del català ha sigut extraordinària”, va subratllar la presidenta del CNL de Terrassa.

L’exposició també commemora els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i 100 anys de la publicació de la “Gramàtica Catalana”. En la mostra itinerant s’exposen imatges que reflecteixen els moments més rellevants de la vida de Fabra o documents on s’explica la voluntat de Fabra de fomentar el conixement social a través de la llengua i la reconstrucció i modernització de la llengua catalana.

Últims actes de l’any Fabra

Els centres han realitzat al llarg d’aquest any un esforç per realitzar activitats i altres actes per commemorar l’any Fabra. Per acabar es durà a terme el proper 29 d’octubre a Rubí una conferència molt interesant, amb experts sobre la vida i obra de Fabra.

També està previst una obra de teatre a la sala d’actes del Vapor Universitari de Terrassa el dia 19 de novembre amb l’actriu egarenca Rosa Cadafalch com una de les protagonistes d’aquesta obra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa