MónTerrassa
Tret de sortida a la temporada del TMM amb Albert Pla, Queralt Lahoz, Bejo i molts més
  • CA

Tret de sortida a la nova temporada del Terrassa Música Moderna 2021 amb Albert Pla, Queralt Lahoz, Bejo, Joana Serrat i molts més artistes.

Albert Pla reflexiona amb ironia sobre l’impacte que ha tingut la crisi del coronavirus en l’àmbit mundial. L’artista més polifacètic, transgressor i sorprenent que ha donat aquest país. Músic, cantant, actor, escriptor, pallasso, bufó … Albert Pla és un d’aquests exemplars únics en la seva espècie amb una capacitat perpètua de commoure, remoure i sorprendre. Diumenge 10 d’octubre del 2021 a les 20 h. Teatre Principal.

La música de Queralt Lahoz viatja pel soul, el hip hop i el dancehall, sons que dialoguen amb naturalitat sobre cobles i boleros, que surten de manera espontània dels seus els seus paisatges personals i els orígens flamencs. L’artista traça un pont entre passat, present i futur; es recolza en la genealogia de les dones treballadores de la seva vida i en la seva infància suburbana. Amb aquesta combinació, Queralt Lahoz desafia els convencionalismes i és capaç de transmetre la força i la delicadesa pròpies d’una supervivent. Queralt Lahoz té una de les veus més prometedores de l’escena, amb la que pot cantar des d’un bolero clàssic a rapejar al més pur estil dels anys 90. Pureza és el nom que porta el primer LP de l’artista catalana, que es perfila com una de les grans promeses del panorama. A la producció i al directe l’acompanyen uns músics exquisits i de llarg recorregut com Pau García al Teclat, Marc Soto a la batria i Fede Jahzzvmn com a DJ. Diumenge 17 d’octubre del 2021 a les 20 h. Nova Jazz Cava.

Bejo té un «saber està» innat sobre l’escenari. Una desimboltura fresca i singular com pocs mc’s poden presumir de tenir. El canari es desenvolupa entre rimes barroques, al·literacions recargolades i estètica desarborada. La seva personal manera de rapejar, les seves rimes divertides i juganeres, els seus malabars amb les paraules, el seu «flow vacilón» i la seva peculiar imatge l’han convertit pas a pas en un d’aquells artistes que, des de Youtube i la descàrrega gratuïta, ha anat aixecant un petita torre de sòlida base. 

El mc canari evita tòpics i esquiva les modes més evidents. Històries quotidianes d’un jove fill del seu temps, que fa veure que sense mitjans professionals es pot aconseguir un treball de qualitat i fer-lo sonar per tot el món a través d’Internet. Diumenge 24 d’octubre del 2021 a les 20 h. Nova Jazz Cava.

Les seves sessions es conceben com una forma de narrativa, un tipus de literatura sonora, i la seva utopia de club és un espai polifònic on moltes veus són representades alhora. El 2021 Ikram llança el seu primer EP, Ha-BB5, que uneix una tragèdia i un naixement al llarg de 5 talls produïts per Mans O. El projecte pretén desplegar un diàleg estètic entre les electròniques més contemporànies d’Occident i una reinterpretació personal de l’estètica musical popular i de ball de l’Magrib. De caràcter feminista, emancipat i innovador, la música que planteja Ha-BB5 explora 1 so radical que destrueix els dos establishments de la dicotomia del xoc cultural, per crear un espai propi, empoderat i segur. Diumenge 7 de novembre del 2021 a les 20 h. Nova Jazz Cava.

El post rock de Böira retorna a la Nova Jazz Cava per presentar “Cendres ~ Mineral”, el seu segon treball co-editat per Aloud Music i la pròpia banda. Amb influències provinents del math rock i el rock progressiu, Böira és un dels referents, des del 2012, del post rock fet a casa nostra; el camí lògic del rock més orgànic i instrumental. Les seves atmosferes sonores faran posar-te la pell de gallina i la intensitat del seu directe no deixa indiferent a ningú. Diumenge 14 de novembre del 2021 a les 20 h. Nova Jazz Cava.

Impulsat per una torrencial pulsió creativa, amb la seva desbordant imaginació com a única frontera, BIGOTT porta des de l’any 2006 donant forma amb admirable perseverança a un inclassificable univers en contínua expansió. Cada cançó sortida del seu al·lucinant laboratori comparteix el caràcter de clàssic immediat, sembla haver habitat des de sempre en l’imaginatiu cosmos d’aquest artesà que, amb complex d’astrònom, indaga en l’infinit a la recerca de nous objectes brillants. Diumenge 21 de novembre del 2021 a les 20 h. Nova Jazz Cava.

La cantautora Catalana Joana Serrat retorna amb Hardcore From The Heart, el cinquè àlbum de la seva flamant discografia. Serrat es serveix del llibre de la sexòloga Annie Sprinkles –del mateix títol-, per a dur a terme un viatge introspectiu que, a través de les seves lletres i música, confronten a l’osonenca davant d’un reflex de sí mateixa, davant d’una imatge conformada de clarobscurs. Diumenge 28 de novembre del 2021 a les 20 h. Nova Jazz Cava.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa