MónTerrassa
Teatre documental sobre l’eutanàsia al Principal de Terrassa
  • CA

El Teatre Principal de Terrassa acollirà aquest dissabte, 23 d’octubre, un espectacle en format de teatre documental que té per tema principal l’eutanàsia. Serà a partir de les vuit del vespre, i inclourà un col·loqui gratuït amb la presència de l’autor, per aquelles persones que hagin assistit a la funció. Celebraré mi muerte parteix d’un text de Marcos Hourmann amb Alberto San Juan i Víctor Morilla, en el qual es narra la història real i autointerpretada del mateix Hourmann, el primer metge condemnat a l’Estat espanyol per practicar l’eutanàsia.

L’obra realata com el 28 de març de 2005, de matinada, Hourmann va rebre la visita al servei d’urgències de l’hospital on treballava d’una pacient que tenia més de 80 anys. Afirmava que estava “sotmesa a un gran patiment físic i que el pronòstic només li donava unes poques hores d’esperança de vida”. Davant d’aquesta situació, la filla i la dona li van demanar al doctor si podia “acabar definitivament amb el patiment” i ell, “sense respectar el protocol mèdic, li va injectar 50 mg de clorur potasi i va morir a l’acte”.

Teatre documental sobre l’eutanàsia explicat en primera persona | Producciones del Barrio

Va ser així com va començar tot un procés judicial, pel qual va ser acusat d’homicidi per part de l’hospital. Li demanaven deu anys de presó i per evitar-ho va arribar a un acord amb la fiscalia que passava per declarar-se culpable. El problema va ser que va perdre la feina i va ser rebutjat per bona part del sector mèdic. L’espectacle compta amb la interpretació profunda i colpidora de Hourmann i amb l’elecció de nou persones d’entre el públic que estaran a dalt l’escenari amb ell i que es convertiran en una espècie de jurat popular, en un judici que no es va arribar a celebrar mai. Per fer-ho encara més realista, la veu d’Alberto San Juan és l’encarregada d’interrogar el doctor, i en una pantalla es mostren les proves i evidències del cas.

Més informació i compra d’entrades clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa