Les XXIII Jornades Gastronòmiques de la Cuina i els Bolets i la XV Fira del Bolet arriben aquest mes de novembre a Terrassa amb més força que mai, després d’haver estat un any aturades per la Covid-19. Ambdues activitats, organitzades per l’Ajuntament de Terrassa, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i l’Associació de Paradistes del Mercat de Sant Pere, s’emmarquen dins de la campanya “Tardor de Cuina i Bolets a Terrassa”, que pretén que els amants dels productes de qualitat i de la bona cuina tinguin l’oportunitat de conèixer i tastar els sabors que cada any acompanyen l’arribada de la tardor. La regidora de Comerç i Mercats, Jennifer Ramírez, el regidor de Turisme, Pep Forn, el president del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Xavier Gómez, i la dinamitzadora del Mercat de Sant Pere, Mercè Clavel, han participat aquesta tarda en la roda de premsa de la presentació de la campanya al pati de la Casa Alegre de Sagrera on han explicat tots els detalls.

Enguany, les Jornades Gastronòmiques de la Cuina i els Bolets es desenvoluparan entre el 29 d’octubre i el 21 de novembre. En aquestes dates, 15 restaurants oferiràn un menú amb tot tipus de productes de proximitat i de temporada, amb els bolets com a protagonistes, ha explicat Gómez. Cada un d’aquests restaurants elaborarà el seu propi menú degustació, però també n’hi haurà d’altres que oferiràn tapes amb els mateixos productes de temporada.

Pel que fa la XV Fira del Bolet, se celebrarà el 6 de novembre a la plaça del Triomf. Clavel ha explicat que serà una jornada plena de paradetes per comprar i degustar, on els expositors mostraran els seus productes i plats. Ha remarcat que enguany “no només hi haurà només productes relacionats amb la caça i el bolet, sinó que també hi haurà embotits, coques i altres productes de proximitat que puguin ajudar a revifar el sector que ha estat tant dolgut per la pandèmia”. La fira comptarà també amb la presència de la Papallona de Sant Pere, així com activitats infantil i una aula de micologia a càrrec de del micòleg i biòleg, Daniel Siscart. Clavel ha volgut agrair “tots els expositors que han cregut de nou amb la fira”, ja que l’any passat no va ser possible degut a la Covid-19. En aquesta línia, Ramírez també ha destacat la feina de l’Associació de paradistes del Mercat del Triomf, que han aconseguit que aquest es converteixi en un esdeveniment de referencia a Terrassa.

Forn, per la seva part, ha declarat que “aquests productes ofereixen un valor i una singularitat a la oferta turística de Terrassa, perquè la nostra ciutat té molts productes variats i de proximitat a oferir”. Per finalitzar, la regidora de Comerç i Mercats ha conclòs que es tracta d’una “iniciativa de ciutat amb un fort caràcter transversal que va molt més enllà del simple objectiu d’apropar un producte de qualitat i de temporada a la ciutadania, sinó que aquest programa genera sinergia a molts nivells entre agents comercials, socials, culturals i associatius que conformen el teixit econòmic i productiu de Terrassa”.

Apart de la Fira del bolet i les XXIII Jornades Gastronòmiques de la Cuina i els Bolets, la campanya “Tardor de Cuina i Bolets a Terrassa” també inclou la campanya de tardor de Terrassa Gastronòmica i l’oferta turística de tardor al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac.

Pots consultar tota l’oferta gastronòmica en aquest enllaç.

Nou comentari