MónTerrassa
L’Alegria s’omple de premis per a la 1a Festa de les Lletres de Terrassa
  • CA

El Teatre Alegria ha acollit aquest dimarts, dia 22 de novembre, la primera edició de la Festa de les Lletres, amb el lliurament dels premis literaris Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català, el Concurs Literari LGTBIA+ Terrassa, el Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes, el Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, i el Premi de Poesia Marta Pessarrodona per a joves. Aquests premis literaris es convoquen de forma anual per les entitats Amics de les Arts i Joventuts Musicals, l’Ateneu Terrassenc i l’Associació LGTBIA+ de Terrassa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa.

Per primera vegada, aquests cinc guardons s’han lliurat en un acte conjunt que ha conformat la primera edició de la Festa de les Lletres, una iniciativa sorgida de la Taula sectorial de Lletres i Pensament del Consell Municipal de Cultura, amb l’objectiu de donar més rellevància i visibilitat als premis literaris que es lliuren a la ciutat dotant-los d’un major reconeixement i donant a conèixer la producció literària a la ciutat.

Festa de les Lletres al Teatre Alegria de Terrassa | Alex Garvin

Els guanyadors dels premis literaris de la Festa de les Lletres

El XIX Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català ha estat Jaume Bosquet amb l’obra “Peus de cedre”. El premi consisteix en la publicació en edició comercial del llibre. L’Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l’obra en regim de coedició amb Pagès Editors.

La VI edició del Concurs Literari LGTBIA+ ha premiat en primer lloc Sandra Mateos Barranco per l’obra «Amores de trinchera», el segon premi ha estat per a Antonia Viedma, per l’obra «Audentis Fortuna Iuvat», i el tercer premi per a María Antonia Caballero Ramírez, per l’obra «Carta de desamor a Lucía». El premi per a l’obra guanyadora en aquest concurs ha consistit en 150 euros, un trofeu i un diploma acreditatiu, el segon premi ha rebut un diploma, un trofeu i un lot de llibres per valor de 75 euros mentre que el tercer premi ha obtingut un diploma, un trofeu i un lot de llibres per valor de 50 euros.

A la IV edició del Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català, el guardó ha estat per a Dolors Olivencia Pérez amb l’obra “No tenim remei”. Aquest guardó ha comptat amb una dotació de 1.000 euros, atorgada per Voliana Edicions, a més de la publicació de l’obra en edició comercial del llibre guanyador.

Festa de les Lletres al Teatre Alegria de Terrassa | Alex Garvin

Pel que fa al XIII Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, s’han concedit tres premis. El tercer premi, dotat amb un lot de llibres per valor de 60 euros, i 100 euros lliurats per l’Ateneu Terrassenc, ha estat per a Marcel Bartomeus amb l’obra “La gallineta cega”. El segon premi, dotat amb un lot de llibres valorat en 80 euros, i 200 euros en metàl·lic, ha estat per a Eulàlia Fornells amb l’obra “Aquella mirada”. I, finalment, el primer premi, ha estat per a Sònia Guillén amb l’obra “Fupar”, que ha rebut un lot de llibres per valor de 120 euros gentilesa i 300 euros.

Per últim, en la III edició del Premi de Poesia en català Marta Pessarrodona per a joves de fins a 30 anys, el premi en la categoria de poesia escrita ha estat per Marc Balta Lupión per l’obra «La pell esquinçada»; i el premi en la categoria de poesia visual ha estat per a Carol Priego Sánchez per l’obra «En patis de sol i gessamí». Els premis en ambdues categories han consistit en una beca de 1.000 euros per a la creació poètica per facilitar la presentació d’unes noves creacions el novembre de 2023, en el marc de la Festa de les Lletres. A més, les persones guanyadores també han obtingut un paquet cultural terrassenc que inclourà vuit activitats, a gaudir en el termini d’un any.

Festa de les Lletres al Teatre Alegria de Terrassa | Alex Garvin

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa