MónTerrassa
Una setantena d’artistes omplen Terrassa per la Fira del Dibuix
  • CA

Una setantena d’artistes ompliran Terrassa per la Fira del Dibuix. Tindrà lloc aquest diumenge, dia 2 d’octubre, des de les onze del matí i fins a les vuit del vespre, i un cop més està organitzat per Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El lloc escollit és la plaça Vella, però també s’hi trobaran les parades als carrers Major i de la Unió, fins a la plaça Salvador Espriu. Serà doncs un circuit ben ple on les arts plàstiques en totes les seves variants s’hi veuran reflectides.

Enguany, la Fira del Dibuix arriba a la seva 43a edició. Les ganes de retrobar-se i de lluir les darreres obres després de dos anys de restriccions derivades de la pandèmia de la Covid ha fet que els artistes es bolquessin a participar en aquest esdeveniment, ja referent arreu del territori. L’organització afirma que ha estat tot un èxit d’inscripcions, amb un total de 74 persones. A més, ressalten l’ampli “ventall d’edats” que s’ha aconseguit, la qual cosa s’ha traduït també en la diversitat “de tècniques de dibuix, amb especial protagonisme del còmic i la il·lustració”. Evidentment, el dibuix, la pintura, el gravat o la fotografia també tindran un espai destacat.

Artistes reconeguts, locals i foranis

Dels participants, una vintena són socis de l’entitat molt coneguts i estimats com són el Suri, Josep Badia, Rosamary Cortàzar, Anna Clariana, Manel Sánchez, Emília Lloret. Els 54 artistes restants que tindran estand a la Fira del Dibuix són tant de Terrassa com vinguts de fora de la nostra ciutat, molts d’ells habituals d’altres anys que volen repetir l’experiència perquè els agrada el lloc i l’interès que tenen per part dels terrassencs que s’hi acosten. Des d’Amics de les Arts creuen que justament aquest és un dels punts forts de l’acte, “és una Fira on la proximitat artista, obra i espectador es dona en un ambient desenfadat i festiu”.

També es comptarà, com ja va sent habitual, amb una taula on dibuixants de còmic faran demostracions “in situ” del seu art, gentilesa de la botiga l’Andròmina. Com també hi seran una bona colla d’alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Blanxart de Terrassa, que com altres centres de la ciutat, cursen aquests estudis.

Dades

Esdeveniment: 43a Fira del Dibuix

Data: diumenge 2 d’octubre del 2022

Lloc: Plaça Vella, carrer Major i  Unió (fins a la plaça Salvador Espriu)

Horari de les 11 del matí ales 8 del vespre

Organitza: Amics de les Arts i Joventuts Musicals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa