MónTerrassa
Set joves terrassencs guanyen el premi Sambori Òmnium 2018
  • CA
Premiats i jurat dels Premis Sambori 2018 | Òmnium Cultural

!--akiadsense-->

El passat dimecres 21 de març es va celebrar al Casal Torreblanca de Sant Cugat del Vallès l’entrega del Premi Sambori Òmnium de la demarcació del Vallès Occidental. 18 alumnes d’entre primària i batxillerat i cicles formatius es van emportar un primer, segon o tercer premi i han passat automàticament a la final, optant al premi a millor obra a nivell de Catalunya. A més a més, des del Vallès Occidental també s’edita un llibret amb totes les narracions guanyadores de la comarca, una iniciativa que va començar l’any passat i que permet als alumnes veure la seva obra publicada.

En aquesta nova edició, la 12a, hi han format part uns 41.000 alumnes de tot el territori de parla catalana. La comarca del Vallès Occidental, que inclou les quatre seus – Rubí, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa – ha comptat amb una participació de 40 centres, presentant un total de 215 treballs. A Terrassa hi ha participat 1.425 alumnes de 9 centres educatius, que han presentat 57 treballs.

El jurat, format per 24 persones representants de les 4 seus territorials de la comarca, han adjudicat els premis, dels quals set han anat a parar a Terrassa. Els premiats han sigut la Nerea Sallan Molina de l’Escola Andersen de Terrassa, que s’ha endut un tercer premi del cicle inicial de primària; la Melinda Sierra Pérez també de l’Escola Andersen de Terrassa, guanyadora del tercer premi del cicle mitjà de primària; el Martí Puig Gallés de l’Institut Montserrat Roig de Terrassa, que ha guanyat el primer premi del primer cicle de secundària. Destacar la categoria de segon cicle de sencundària que els tres premis han caigut a Terrassa amb el primer per Quim Paloma Esteba de l’Escola Tecnos de Terrassa, el segon per Pau Badal Casas també de l’Escola Tecnos de Terrassa i el tercer per Ainhoa Cordoba Escobar de l’Escola Andersen de Terrassa. Finalment, Jan Figueras Gibert de l’Escola Cingle de Terrassa s’ha endut el tercer premi de la categoria de batxillerat i cicles formatius.

El premi final, el 25 de maig

L’acte el va amenitzar l’escola de música i dansa Fusió, que van oferir tres actuacions al llarg de tota l’entrega dels premis. La primera va ser a càrrec de l’orquestra infantil Fusió, que amb 6 violins, 4 violoncels, percussió i piano ens van interpretar ‘Drowsy Maggie’ de Reel Dansa Tradicional i ‘Joc de trons’ de Ramin Djawadi. El duo de violins Fusió van tocar ‘Moderato i andante’ de Charles A. de Bériot en la segona actuació, i el saxo solista Fusió ‘Nocturn de Harlem’ de Earle Hagen va tancar l’entrega de premis.

En total, les 39 seus d’Òmnium formen 13 demarcacions que han celebrat aquest mes de març les festes del Premi Sambori Òmnium. Tots els guanyadors de cadascuna de les demarcacions passen a la final, a la qual només 18 alumnes s’emportaran el premi final, que s’anunciarà el proper 25 de maig. El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat del Principat, la Franja, Catalunya Nord i Andorra que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa