MónTerrassa
S’estrena a Terrassa una òpera de Mozart amb titelles
  • CA

Terrassa Arts Escèniques i Festival Didó presenten la seva primera coproducció amb l’estrena de l’espectacle “Vols de cor”, dins de la programació familiar 2021-22 del Teatre Principal. Tindrà lloc aquest diumenge, 19 de setembre, a les sis de la tarda, i es tracta d’un especatcle basat en l’òpera bufa Les noces de Fígaro de Wolfang Amadeus Mozart, el qual compta amb titelles i música en directe. L’obra està pensada per a infants a partir de cinc anys. Clica aquí per comprar entrades (9 euros).

Les companyies Da Capo i Tactilicuä s’ajunten un cop més per endinsar-se a l’obra del compositor i geni Mozart amb una mirada diferent, fresca i moderna. Una revisió totalment lliure de l’obra, l’estructura de la qual les obliga a anar un pas més enllà: s’incorporen nous músics i un titellaire més per abarcar la complexitat de la història i la partitura. El procés creatiu les porta a més cap al món de les aus, cap als arbres i la natura. Els titelles per una banda i la música en directe d’una pianista i una soprano doten a l’espectacle d’una qualitat i frescor que deixen satisfet al públic de totes les edats. La dificultat i l’encert rau en adaptar l’obra en llenguatge de titelles de guant: ràpid, divertit i inconformista i casar-ho amb l’elegància de l’òpera i les seves àries i melodies. Una combinació perfecta.

Da Capo i Tactilicuä són les dues companyies que treballen conjuntament de nou en aquest flamant «Vols de cor» després d’haver col·laborat en la creació de l’espectacle «Diggi Daggi»(2014) basada en l’ópera, també de Mozart, «Bastien und Bastienne». El mateix diumenge es farà el lliurament del guardó Didó de l’any. Un premi que reconeix la trajectòria d’artistes del món del teatre d’objectes i els titelles i destacar la seva labor impulsora d’aquesta branca de les arts escèniques.

Sinopsi

Figaro i Susanna estant a punt de casar-se quan Figaro descobreix que el comte festeja a la Susanna i vol fer-li pagar aquesta traïdoria. La comtessa creu que ja ha perdut l’amor del seu marit per sempre, que el temps passa i res és com abans… Però les dues dones tramen un pla per fer baixar els fums als seus homes fins que els acabin demanant perdó per la seva arrogància i mentides. Però, és moment de perdonar?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa