MónTerrassa
La sequera deixa Terrassa sense festa Holi

Terrassa ha vist com la sequera impedeix que es realitzi la Festa Holi. Des de l’associació organitzadora, TerrassaSamba, han comunicat a través de les xarxes socials que el Pla d’Emergència Municipal activat des de l’Ajuntament de Terrassa no és compatible amb la celebració de la festa dels colors.

D’aquesta manera, s’ha decidit suspendre l’esdeveniment que havia de tenir lloc el pròxim diumenge 14 de maig, al Parc de Vallparadís, i on s’esperava que hi hagués una grandíssima afluència de persones. Des de l’organització lamenten haver de prendre aquesta decisió, “ens quedem amb una gran tristor, però continuarem endavant perquè l’any vinent sigui espectacular”.

L’any passat es va poder recuperar aquesta festa tant popular després de passar dos anys en què les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 ho havien impedit. Malauradament, aquest 2023 no ha estat un virus sinó la manca d’aigua que el país està patint. I és que el protocol marca que resta prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com privat, queda prohibit el reg de la gespa, i sobretot es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, claveguerams, paviments, façanes i similars. Això implica que seria impossible netejar la pols de colors del Parc un cop finalitzés la festa.

L’alerta per sequera impedeix regar parcs i jardins | Cristóbal Castro

Música i colors per celebrar la primavera

El festival Holi Terrassa de l’Associación Terrassamba, un petit grup de percussió que un bon dia va decidir celebrar el seu aniversari d’una manera explosiva i acolorida, ha anat creixent amb el pas de les edicions, fins a convertir-se en una cita imperdible per a tots els amants d’aquesta tradició índia, plena de música i colors.

A l’Índia, cada any es dóna la benvinguda a la primavera amb la festa dels colors Holi, una de les festivitats més importants del país. No només celebren el canvi de l’hivern a la primavera, sinó també, segons l’hinduisme, la victòria del bé sobre el mal. La gent es pinta i llança pólvores de colors anomenats Gulal. Els colors de Holi o Gulal es venen per tot arreu a l’Índia i poden ser de molts colors; rosa, magenta, vermell, groc, verd, etc. I cadascun té un significat social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa