Aquest mes de desembre, l’associació ACTES prepara dues xerrades amb la sardana i el vestit com a protagonistes. La primera de les activitats lloc dilluns vinent, dia 13 de desembre, a les set de la tarda, a la sala d’actes de “l’Escola Industrial” (ESEIAAT-UPC TR1, ubicat al carrer Colom, 1 i 3) amb un debat que girarà al voltant de la sardana, música i difusió mediàtica que té aquesta dansa en la societat catalana d’avui. Per fer-ho, s’han convidat diverses personalitats vinculades a aquesta dansa secular que aportaran una visió plural i transversal, i que parlaran del present, de la barreja de tradició i de modernitat, però també que faran projeccions de futur, de com veuen la salut de la sardana, i de balls i de concerts.
Els ponents seran Anna Costal i Fornells, musicòloga i professora a l’ESMUC; Nuri Escudé, presidenta Unió de Colles Sardanistes de Catalunya; Pau Orriols, fabricant d’instruments; Josep-Maria Serracant, compositor. La taula rodona estarà moderada pel periodista Albert Beorlegui. L’entrada és lliure.
El vestit, una segona pell
D’altra banda, ja el pròxim dia 20 de desembre, també a les set de la tarda i a la mateixa Sala d’Actes ESEIAAT-UPC, tindrà lloc la conferència “Influències socials i emocionals en el cos vestit”, la qual anirà a càrrec de la psicòloga clínica, psicoanalista i psicoterapeuta terrassenca Teresa Sunyé.
La xerrada anirà sobre: “El vestit és la segona pell, en contacte directe amb l’interior i alhora amb el món exterior, és una experiència íntima del cos i una presentació pública; la roba protegeix l’espai íntim i s’obre a l’espai social i relacional. Al moure’s a la frontera entre el jo i els altres és la interfície entre l’individu i el món social, forma part alhora de la intimitat i del món exterior”.
Organitzat per ACTES, aquesta activitat també és gratuïta i d’entrada lliure.