MónTerrassa
Samuel Nacar guanya la II Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes
  • CA
Samuel Nacar ha guant la beca Joana Biarnés per a fotoperiodistes
Samuel Nacar ha guant la beca Joana Biarnés per a fotoperiodistes | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Des d’aquest dissabte 31 d’octubre i fins el proper 27 de desembre la Sala Muncunill de Terrassa acull dues exposicions centrades en l’obra i la figura de la fotògrafa terrassenca Joana Biarnés, considerada la primera dona fotoperiodista de l’Estat.

Coincidint amb l’obertura de les dues mostres, també s’ha donat a conèixer que Samuel Nacar ha estat el guanyador de la segona edició de la Beca Joana Biarnés per a Joves Fotoperiodistes. Dotada amb 8.000 euros, aquesta beca, que compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, té com a principal objectiu donar suport al desenvolupament professional de joves fotoperiodistes menors de 35 anys, que s’identifiquin amb les inquietuds, talent, principis i valors del millor periodisme visual i promoure que facin visibles temàtiques i desafiaments de necessària difusió i reflexió social.

Més de quaranta projectes

El projecte becat porta per títol “Imperium – De la sobirania industrial a l’Espanya buida. Una perspectiva documental de la desaparició de l’Estat“. El jurat ha destacat “la bellesa de les seves imatges, el seu ús intencionat del color, la lectura directa de les seves fotografies i la urgent i necessària reivindicació de la temàtica del seu projecte becat”.

En aquesta segona edició, amb la meitat de participació de dones i amb més del 70% de participants majors de 25 anys, s’han presentat 40 projectes, cinc dels quals a càrrec de col·lectius, i la majoria s’han centrat “en temes nacionals i temàtiques com la crisi sanitària, la migratòria, la desigualtat social, l’especulació immobiliària i l’aïllament de les zones rurals”

Samuel Nacar Puentes, guanyador d’aquesta segona edició de la beca, és un jove fotògraf documental que treballa ja fa uns anys al voltant de les noves narratives audiovisuals i en la recerca de la narrativa que millor s’adapti a cada història. Entre altres guardons, Nacar ha rebut el premi IPPAwards a la millor fotografia de l’any 2017 i els seus treballs s’han publicat a El País, El Diario o Al Jazzera, entre altres mitjans de comunicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa