MónTerrassa
Sense Sal: “Ens agradaria tenir la sensació que no som un sector oblidat”
  • CA
El grup Sense Sal confinat
El grup Sense Sal confinat | Sense Sal

!--akiadsense-->

El sector cultural ha estat un dels més colpejats per l’obligació del confinament. Per parlar com estan vivint la situació de crisi sanitària, com s’han hagut de reinventar i adaptar-se a les circumstàncies i com veuen els seus plans de futur, hem parlat amb el grup Sense Sal de Terrassa, una de les bandes egarenques amb més repercussió nacional:

En el primer moment en què es va dir que hi hauria confinament, quina va ser la principal preocupació del grup? Us vau plantejar confinar-vos junts?

Teníem al davant un estiu ple de concerts que ens feien molta il·lusió. Podríem dir que es presentava la temporada més interessant pel projecte amb concerts a festes majors i festivals que feia anys que volíem ser-hi, així que quan vam començar a veure l’evolució de tot plegat vam començar a buscar alternatives i propostes perquè tota aquesta il·lusió no quedés en res. Uns quants components del grup vivim junts, així que, més o menys, estem confinats plegats.

Com heu viscut aquests dies de confinament? Us ha afectat la dinàmica habitual?

Fem videotrucades setmanalment per treballar propostes, pensar alternatives, muntar accions a les xarxes… Ara mateix hi ha molta incertesa però sempre busquem feina a fer. Al cap i a la fi, com a projecte cada any ens hem reinventat, hem composat noves cançons o hem ideat el nou directe. Buscar alternatives i noves propostes a oferir forma part de l’ADN dels projectes creatius, o això intentem.

Diuen que en aquests moments de confinament, la creativitat artística s’accelera… En sortirà alguna cosa bona de tot això?

En realitat depèn de la persona, perquè així com hi ha qui pot canalitzar tot aquest escenari en cançons, també existeix una part important de bloqueig creatiu. Per ara, no forcem que surtin cançons si la inspiració no ve, però ens centrem en altres propostes que pensem que també poden sumar al projecte!

En què us ha perjudicat més el confinament?

Havíem de començar la gira aquest mes de maig, i per ara sabem que tant aquest com el següent mes, se n’han anat en orris. Bàsicament tota la temporada és un gran interrogant. No podem quedar per assajar, per ara. I està per veure què passa amb els concerts… sigui com sigui, ens adaptarem i intentarem fer el possible per apropar la música i cultura a la gent, encara que sigui via xarxes socials. Per ara hem gravat cançons, cadascú des de casa, i que ja han format part de la programació d’alguna festa major. També oferirem l’opció de fer actuacions via streaming.

Esteu d’acord amb com s’està gestionant el desconfinament en el vostre sector?

Ens agradaria tenir la sensació que no som un sector oblidat, però sembla que en el moment en què més cultura es consumeix, menys es té en compte la importància de seguir donant suport a un sector que ja de per si, està tocat. Ens agradaria veure com hi ha propostes perquè les contractacions es puguin mantenir. S’ha de pensar en els músics, tècnics, i totes les persones involucrades en aquests projectes. Molta gent, senzillament, s’ha quedat sense feina. I no se’n parla gaire. És molt greu.

Com valoreu la gestió d’ajudes i suport al vostre sector des de les administracions?

S’agraeixen les mesures que es vulguin prendre, però ens agradaria sentir-nos més segurs. Tot i així, esperarem que tot vagi avançant per poder tenir una opinió clara sobre tota la gestió. Nosaltres no som un grup que ens dediquem únicament a la música, de manera que no depenem de les ajudes, però moltes companyes estan molt afectades pel que està passant i reivindiquem tot el suport al nostre sector.

Quins són els plans de futur?

Seguir sent capaços d’oferir música, cultura i alegria a tothom qui ens vulgui escoltar. Cada any ens reinventem, i aquest any també ho farem, encara que suposi frenar en sec una temporada que prometia molt. Sigui com sigui, seguirem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa