MónTerrassa
La (Re)Volta torna a Ca n’Anglada de Terrassa

La (Re)Volta torna a Ca n’Anglada de Terrassa. Òmnium Cultural prepara per al pròxim dissabte, dia 18 de juny, una segona edició del projecte de recuperació de memòria històrica. Serà a partir de les 10.30 hores i el punt de trobada està fixat a la Masia de Ca n’Anglada, al carrer de Mare de les Déus de les Neus, amb Mossèn Àngel Rodamilans. L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s-hi prèviament perquè hi ha places limitades.

L’activitat, impulsada des d’Òmnium Terrassa, ha comptat amb la participació de la Biblioteca Districte 2, l’Associació Manantial de Vida, l’Associació Esponjament, l’Associació Veu Pròpia, l’Associació Casal Gent Gran de ca n’Anglada i l’Associació Cultural Musulmana, Associació Cultural Mali i Av Per la Millora de Ca n’Anglada.

Què són les (Re)voltes?

Les (Re)voltes són passejades guiades en grup per barris o pobles que tenen com a fil conductor els relats vivencials de les persones i entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. En aquestes, les participants dialoguen sobre les experiències i emocions viscudes i evocades en la ruta. A les (Re)voltes, la memòria individual i col·lectiva, el territori i la història quotidiana i popular construeixen un lloc de trobada i reconeixement mutu.

A Terrassa, el passat mes de novembre de 2021 va tenir lloc la primera sessió. I ara, s’ha decidit repetir i fer-ho a mateix lloc. L’activitat compta amb la col·laboració d’entitats del barri, que lluiten per millorar la cohesió social i qualitat de vida en un ambient de diversitat.

Itinerari

Des de la Masia de Ca n’Anglada es partirà per fer un recorregut pel barri, que comptarà amb diversos testimonis que explicaran les seves vivències. Es passarà per la Mesquita construïda en un antic edifici industrial, on membres de la Junta de l’Associació Cultural Musulmana explicaran què fan. Es passarà per la zona d’esponjament on estan concentrats la majoria de pisos del barri, i que ha estat sotmesa en els darrers anys a un procés d’enderrocament a causa de les deficiències i mal estat que presentaven els habitatges. És la zona on es concentra la majoria de la població magrebina.

I finalment, la comitiva es dirigirà cap a la plaça de Ca n’Anglada on s’hi troba el Nucli històric d’aquest barri popular de més de 13.000 habitants, originàriament formada per cases, majoritàriament construïdes per habitants d’origen Andalús i d’Extremadura. Allà s’explicarà l’origen i evolució d’aquest barri, que actualment compta amb un 85% dels seus veïns nouvinguts vivint a la seva zona nord. Durant l’època franquista era conegut com el barri roig, arran d’esdevenir-se com un lloc de trobada popular d’on sortien moltes de les manifestacions obreres i veïnals.

La ruta finalitzarà amb un concert organitzat per l’Escola de Música de l’Associació Manantial de Vida- Projecte de Música al Barri i una actuació castellera.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Veïna a juny 15, 2022 | 15:14
    Veïna juny 15, 2022 | 15:14
    3325No tots els edificis enderrocats amb l.esponjament del barri de Ca n.Anglada estaven en mal estat ni amb deficiències. De fet s.ha encerrocat 1 edifici totalment rehabilitat d.acord amb la normativa municipal i de la Generalitat. La passivitat de l.adminitració municipal és notòria, deixant en mans de les comunitats de propietaris tasques que no els corresponen. Gran idea revitalitzar el barri, però falta més implicació de l.Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa