MónTerrassa
Reconeixement per als 40 anys del Festival de Jazz Terrassa
  • CA

El Festival de Jazz Terrassa ha rebut un reconeixement per part del Grup Enderrock amb motiu del seu 40è aniversari. L’acte d’homenatge ha tingut lloc aquest dimecres, 9 de febrer, a l’Antiga Fàbrica Estrella de Damm de Barcelona, on la coordinadora de l’entitat, Susanna Carmona, i el seu codirector artístic, Valentí Grau, han estat els encarregats de recollir el premi, de la mà del directora editorial Lluís Gendrau. “És la recompensa a la dedicació i a l’interès pel jazz en els més de 60 anys del Club de Jazz Terrassa d’Amics de les Arts i Joventut Musicals”, han afirmat des del Festival. Els Premis Enderrock 2022 – XXIV Premis de la Música Catalana faran la gran gala el dijous 3 de març a l’Auditori de Girona.

Des del Festival han destacat que en aquestes quatre dècades de trajectòria han tingut lloc més de 1.700 concerts i activitats, amb alguns dels espectacles que es recordaran per sempre més. Per exemple, les actuacions del Quartet de Dexter Gordon amb el saxofonista Johnny Griffin com a convidat especial al Centre Cultural Terrassa en la 1a edició del Festival; l’exclusiu concert únic al continent europeu de Chick Corea a “piano solo” al Cinema La Rambla l’any 1984; o el de Roy Hargrove Trio, una actuació que es va incorporar al programa a darrera hora per una cancel·lació i va esdevenir un dels millors concerts que han succeït mai a la Nova Jazz Cava, durant la primavera de l’any 1997.

Els Reconeixements anuals a la Indústria Musical Catalana 2022 han recaigut en una quinzena d’entitats i empreses del sector cultural. El Festival Jazz Terrassa ha rebut la distinció pels 40 anys de trajectòria del certamen juntament amb els segells Propaganda pel Fet (25 anys), Discordian Records (10 anys), Snap! Clap! Club! (10 anys) i Great Canyon Records (5 anys); la sala Salamandra (25 anys); els certàmens Festival de Blues de Cerdanyola (30 edicions), Primavera Sound (20 anys), Petits Camaleons (10 anys) i Eufònic (10 anys), l’agència de management Unpictured (10 anys), l’equipament de creació La Marfà (10 anys), l’associació ASACC (20 anys) i l’emissora musical Ràdio Capital (20 anys).

Reconeixement al Vapor de Terrassa

A més de donar a conèixer el reconeixement a la Indústria Musical, el responsable de comunicació d’Estrella Damm, Jordi Laball, també ha anunciat el Premi Enderrock Estrella 2022, que s’atorgarà la xarxa de Cases de la Música per haver estès i coordinat arreu un model pioner al voltant de la creació musical, que combina la gestió publica i privada. El Clap de Mataró, La Mirona de Salt, la Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat, l’Stroika de Manresa, El Vapor de Terrassa i l’Espai Orfeó de Lleida configuren actualment una xarxa de suport a joves músics i a propostes emergents en complicitat amb altres actors com el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa o el concurs Sona9.

El Festival de Jazz Terrassa ha estat reconegut per la seva trajectòria pels Premis Enderrock | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa