MónTerrassa
El Raval torna a ser l’escenari final de la Cavalcada de Reis
  • CA
Acte de presentació de la Cavalcada i el patge Xiu-Xiu a Terrassa
Acte de presentació de la Cavalcada i el patge Xiu-Xiu a Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

És un dels moments esperats per als egarencs, sobretot per als més menuts i els que encara creuen amb la màgia del Nadal. I també un dels que més participació aplega a la nostra ciutat. Estem parlant de la Cavalcada dels Reis. Amb més de 100 anys d’història, El Social torna a ser l’encarregat de repartir rialles i, sobretot, caramels, el pròxim dia 5 de gener de 2020.

Una de les principals novetats d’aquest any serà el canvi -o recuperació- del lloc d’arribada de Ses Majestats. Després que l’any passat finalitzés a la plaça Vella, ara tornarà a ser el Raval de Montserrat l’escenari privilegiat. Així ho ha manifestat l’alcalde Jordi Ballart en l’acte de presentació de la Cavalcada i del Patge Xiu-Xiu. L’alcalde també ha afegit que donant continuïtat a la “revolució verda” engegada des de l’Ajuntament, en aquesta ocasió el patge Xiu-Xiu participarà en la cavalcada amb un vehicle elèctric descapotable. També ha mostrat la seva satisfacció perquè tant el rei Baltasar com els seus patges tornaran a ser “de veritat”.

El patge Xiu-Xiu rebut per l’Àliga de Terrassa

El president d’El Social ha agraït la confiança i suport de l’Ajuntament per dur a terme una Cavalcada que mobilitzarà un miler de persones entre patges, músics i organitzadors, i que comptarà amb un pressupost de 100.000 mil euros, que se sufraguen amb la subvenció municipal i l’aportació dels patrocinadors i dels mateixos participants.

Per la seva banda, Joan Moliné ha detallat que el patge Xiu-Xiu realitzarà una quinzena de visites repartides per a tots els districtes. A més, es desplaçarà a Mútua Terrassa i a l’Hospital per tal de recollir les cartes i fer arribar als Reis els desitjos dels infants malalts. El patge arribarà a la nostra ciutat el dia 26 de gener, a les 18h a l’Estació del Nord i farà el recorregut fins al Raval. Allà, serà rebut amb el ball solemne de l’Àliga de Terrassa, dedicarà unes paraules als assistents i recollirà les primeres cartes.

Es recupera el Fanalet

Jordi Ballarà ha explicat que una de les novetats d’aquest any serà la “recuperació de la tradició del fanalet”. Així, s’incorpora una tabalada d’obertura de la Cavalcada que estarà formada per una vintena de tabalers de la colla del Bitxo del Torrent Mitger que acompanyaran els 3 portadors de fanalets. Els Reis arribaran a la Zona Esportiva de Can Jofresa a les 16.45h amb helicòpter. Allà, ja hi seran el Xiu-Xiu i Miqui Giménez que hauran amenitzat l’espera.

La Cavalcada s’iniciarà a les 18h des de la plaça Doctor Cadevall i seguirà el mateix recorregut que l’any passat (saltant-se el portal de Sant Roc) fins a arribar, això sí, al Raval de Montserrat. L’Ajuntament habilitarà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda al passeig 22 de juliol, a l’alçada de la benzinera, poc abans de la carretera de Rellinars. També hi haurà intèrpret de llengua de signes durant els discursos de la recepció al Raval.

Hi haurà un total de 13 carosses, més el vehicle elèctric del Xiu-Xiu, que estaran dividides en quatre grans grups (els tres reis i el patge). Des d’El Social subratllen que es repartiran prop de 14.000 quilos de caramels i que hi haurà la participació de més de dos-cents músics. Amb 700 patges i 350 persones en l’organització, caldrà afegir els gairebé 500 voluntaris i membres dels equips d’emergència que vetllaran per la seguretat i benestar de tothom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa