MónTerrassa
Ramon Gener i l’OSV porten els 7 pecats capitals a Terrassa
  • CA
Ramon Gener és l'impulsor del projecte amb l'OSV
Ramon Gener és l’impulsor del projecte amb l’OSV | OSV

!--akiadsense-->

L’Orquestra Simfònica del Vallès engega el 2020 amb un programa molt especial: Els 7 pecats capitals amb Ramon Gener, a partir d’una selecció personal i única de peces simfòniques de Mozart, Wagner, Saint-Säens, Elgar o Txaikovski, entre d’altres. Tres únics concerts dirigits per l’actual director titular de l’OSV, Xavier Puig, que es podran gaudir al Centre Cultural Terrassa (divendres 17 gener, 21h), Palau de la Música Catalana (dissabte 18 gener, 18.30h) i Teatre-Auditori de Sant Cugat (diumenge 19 gener, 19h).

El concert, pensat i presentat íntegrament pel mediàtic divulgador Ramon Gener, repassa els 7 pecats capitals a través de la música, l’art i la literatura, en una original i multidisciplinar posada en escena, amb projeccions en pantalla gran, disseny de llums i les col·laboracions de la soprano Almudena Jal-ladi i la ballarina Cristina del Cerro.

Música, literatura i art. Amb aquestes tres elements es presenta aquest concert per parlar dels 7 pecats capitals, que són universals i que són presents en totes les cultures d’arreu del món: ira, enveja, luxúria, mandra, gola, supèrbia i avarícia. A tots ens resulten familiars perquè no hi ha res més humà que pecar. Escoltarem músiques molt diverses, algunes de molt conegudes i d’altres que potser no ho són tant… totes elles ens donaran la clau per entendre el perquè dels 7 pecats capitals.

Però també hi seran presents la literatura i l’art: explicarem contes, els relacionarem amb la música i també amb una important obra d’art del segle XVI, la Taula dels Set Pecats Capitals, que va pintar Hieronymus Bosch (El Bosch). A la fi, Set Pecats Capitals per narrar amb música les actituds més sovintejades en aquests temps: la supèrbia de la dominació del dèbil, l’enveja implícita en la competició, la ira en la destrucció del dissident, la luxúria en la mirada a l’altre com a objecte de desig, l’avarícia de l’acaparament de recursos o la gola en el seu incessant consum. Clou el llistat la mandra en desatendre les nostres obligacions ètiques vers al món.

INTRODUCCIÓ: Obertura El Somni d’una Nit d’Estiu – Fèlix Mendelssohn

IRA: Ària de La Reina de la Nit de La flauta màgica · Wolfgang Amadeus Mozart

ENVEJA: Preludi del 2on acte de “Parsifal” · Richard Wagner

LUXÚRIA: Dansa dels Set Vels de l’òpera “Salomé” – Richard Strauss i Galop Infernal de l’òpera “Orfeo als Inferns” – Jacques Offenbach

SUPÈRBIA: Mart de “Els Planetes” – Gustav Holst i Marxa Pompa i Circumstància núm. 1 · Edward Elgar

GOLA: La Dansa de Sucre del ballet d’El trencanous · P.I. Txaikovski

MANDRA: Carnaval dels Animals (Tortuga) . Saint- Saëns i Preludi a la migdiada d’un faune · Claude Debussy

AVARÍCIA: “If I were a richman” del musical El violinista a la teulada · Sheldon Harnick i Jerry Bock

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa